Comunicat de presă privind sancţionarea disciplinară a domnului Brătuleanu Emilian Ionuţ, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău

Read Time1 Minute, 5 Second

În şedinţa de azi, 25 noiembrie 2015, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Brătuleanu Emilian Ionuţ, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău.

 

În temeiul prevederilor art. 100 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia a aplicat domnului Brătuleanu Emilian Ionuţ, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, sancţiunea disciplinară“avertisment”, pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art. 99 lit. h) şi k) din acelaşi act normativ – „nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor ori întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabileşiabsenţe nemotivate de la serviciu, în mod repetat sau care afectează în mod direct activitatea instanţei ori a parchetului”.

 

Hotărârea secţiei va cuprinde, alături de alte elemente prevăzute de lege, descrierea faptelor pentru care s-a aplicat sancţiunea disciplinară menţionată, urmând a fi redactată şi publicată pe site-ul Consiliului www.csm1909.ro în termen de 20 de zile de la pronunţare.

Aceasta poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

 

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: