MĂSURI SUPLIMENTARE PENTRU O MINIVACANŢĂ DE 1 DECEMBRIE ÎN SIGURANŢĂ

Read Time3 Minute, 20 Second

MĂSURI SUPLIMENTARE  PENTRU O MINIVACANŢĂ

DE 1 DECEMBRIE ÎN SIGURANŢĂ

 

Aproape 18.000 de poliţişti se vor afla în stradă pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică, în minivacanţa de 1 decembrie. Poliţia Română vă recomandă respectaţi regulile de circulaţie, să circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor meteo şi să respectaţi regulile de conduită preventivă.

 

Poliţia Română este la datorie, în serviciul comunităţii, în perioada minivacanţei de 1 decembrie, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

 

Suplimentar faţă de cei peste 8.400 de poliţişti care se află în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, peste 9.300 de poliţişti acţionează, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a intervini atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

 

Din totalul poliţiştilor angrenaţi suplimentar, 5.870 sunt poliţişti de ordine publică, 1.628 de poliţişti de la rutieră şi peste 1.840 de la celelalte structuri, respectiv: poliţia transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

 

În această perioadă, 4.230 de patrule de siguranţă publică, dintre care 1.133 pedestre şi 3.097 auto, vor acţiona pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

 

Structurile de poliţie transporturi vor patrula  în  299 de trenuri de călători, precum şi în 308 staţii şi triaje de cale ferată. De asemenea, poliţiştii vor fi prezenţi în 13 aeroporturi şi în 22 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

 

Poliţia Rutieră va acţiona pe întreaga reţea de drumuri, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi prin intensificarea activităţilor  specifice, potrivit competenţelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteză sau sub influenţa băuturilor alcoolice. Vor fi folosite 400 de aparate radar, în vederea prevenirii excesului de viteză.

 

Poliţia Română sfătuieşte cetăţenii care intenţionează să participe la manifestările publice ce se vor desfăşura în această perioadă să adopte un comportament civilizat, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să evite conflictele de orice natură.

 

***

 

Pentru o călătorie sigură în condiţiile scăderii temperaturilor şi apariţiei fenemenelor meteo specific anotimpului rece, Poliţia Rutieră Română recomandă conducătorilor de autovehicule să respecte cu maximă stricteţe regulile de circulaţie, să circule cu viteză adaptată la condiţiile meteo-rutiere şi să respecte următoarele reguli de conduită preventivă:

 

~ Dotaţi-vă autovehiculele cu anvelope pentru sezonul rece.

 

~ Informaţi-vă asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată.

 

~ Evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului.

 

~ De asemenea, este bine să aveţi la dumneavoastră o lopată, perie/mătură, racletă, sac cu sare/nisip şi  lanţuri.

 

~ Asiguraţi-vă rezerve de combustibil, apă, hrană, haine groase, pături, medicamente,  un telefon mobil pe care să-l folosiţi în caz de urgenţă, apelând cu mult calm numărul de urgenţă 112, precum şi un încărcător/baterie de rezervă.

 

~ Asiguraţi-vă că funcţionează corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare, cât şi cele de climatizare/degivrare.

 

~ Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.

 

~ Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă.

 

~ Respectaţi indicaţiile agenţilor de circulaţie şi a lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a autosalvărilor.

 

~ În zilele cu ninsori, viscol, ploi, temperaturi scăzute, fiţi mai atenţi la pietoni. Aceştia sunt mai puţin prudenţi, circulă zgribuliţi, astfel că nu se asigură corespunzător la traversare.

 

~ Ţineţi cont de faptul că atunci când afară este zăpadă, distanţele sunt mai greu de apreciat. De aceea, menţineţi o distanta mai mare între maşina pe care o conduceţi şi cea din faţă!

 

 

 

 

 

 

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: