PARTENERIAT INTERNAȚIONAL AL POLIȚIEI ROMÂNE ÎN LUPTA ÎMPOTRIVA CRIMINALITĂȚII ORGANIZATE

Read Time1 Minute, 6 Second

Poliția Română a fost parte la un proiect internațional în domeniul prevenirii și luptei împotriva criminalității organizate în Regiunea Dunării, alături de Republica Moldova, Bulgaria, Bosnia Herțegovina și Germania.

 

La data de  27 noiembrie a.c., la București, a avut loc conferința de închidere a proiectului „Abordare comprehensivă şi integrată în domeniul prevenirii şi luptei împotriva criminalităţii organizate în Regiunea Dunării”, organizată de Fundația Konrad Adenauer.

 

În cadrul acestui proiect s-au desfăşurat trei seminarii: smuggling and intra-communitarian trading – în perioada 11-13 mai a.c.,  cybercrime and child pornography – în perioada 15– 17 iunie a.c. și trafficking of migrants, trafficking in persons and drug trafficking – în perioada 6 – 8 iulie a.c..

 

La acest proiect au participat reprezentanţi din statele partenere, respectiv Bulgaria, Germania- Landul Baden-Wurttenberg, Moldova și Bosnia-Herţegovina.

 

În cadrul atelierelor de lucru ale proiectului au fost instruiţi 69 de ofiţeri din cadrul Poliţiei Române (inclusiv din cadrul structurilor teritoriale) și 26 de ofiţeri din cadrul statelor partenere. La activităţi au mai participat 3 procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. și 3 experţi din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” București, care au elaborat manualul de bune practici.

 

De asemenea au fost stabilite noi canale de cooperare în domeniul prevenirii și combaterii infracțiunilor din sfera crimei organizate

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: