R O M Â N I A MINISTERUL AFACERILOR INTERNE DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE COMUNICAT Nr. 225 din 1 Decembrie 2015

Read Time1 Minute, 23 Second
Cu ocazia sărbătoririi Zilei de 1 Decembrie, la nivel național s-au desfășurat până în prezent 77 de ceremonii militare și manifestări publice în București, Alba Iulia și în municipiile reședință de județ, cu participarea unui public numeros. Pentru toate aceste manifestări Ministerul Afacerilor Interne a asigurat măsurile de ordine și siguranță publică, nefiind înregistrate incidente.

 

La nivelul Centrului de monitorizare a situației operative din Ministerul Afacerilor Interne sunt în atenție alte 95 de manifestări publice care urmează a se desfășura la nivel național, în contextul sărbătorii Zilei Naționale a României.

 

Din dispoziția ministrului afacerilor interne, Petre Tobă, peste 20.000 de  polițiști, jandarmi și pompieri vor acționa în continuare, în cursul zile de astăzi, pentru buna desfășurare a tuturor manifestărilor publice, pentru asigurarea liniștii și siguranței românilor și prevenirea faptelor antisociale.

 

Alături de participarea la ceremoniile militare și asigurarea misiunilor specifice de ordine și siguranță publică, MAI a acționat noaptea trecută și în această dimineață cu peste 600 de forțe și mijloace în mai multe localități din județele Giurgiu, Olt, Teleorman și Vâlcea, pentru sprijinirea populației și îndepărtarea efectelor inundațiilor de la sfârșitul săptămânii trecute.

 

Intervențiile pompierilor, jandarmilor și polițiștilor au vizat îndepărtarea apei din curțile și grădinile oamenilor și degajarea aluviunilor de pe unele drumuri comunale.

 

Nu sunt localități izolate, persoane evacuate sau aflate în situații de pericol, iar circulația rutieră se desfășoară normal pe toate drumurile naționale.

 

La această oră situația la nivel național este normalizată din punct de vedere meteorologic, nefiind înregistrate fenomene periculoase care să impună intervenția de urgență a structurilor MAI pentru salvarea de vieți omenești.

 

 

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE   

 

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: