Se simte romanul pretuit in tara lui?

Read Time1 Minute, 11 Second

Ce isi poate dori un cetatean in tara sa? Ce fel de preocupari ar putea avea? Cum poate contribui la capatul studiilor  la dezvoltarea tarii sale si de ce nu …sa contribuie la binele umanitatii?

Romania este un blamata pentru nimicuri de catre  oricine . Institutiile statului,sistemul juridic, medicina,educatia sunt domenii care produc imigratie specializata.

De ce nu isi gasesc utilitatea in sistemul romanesc  dintre cei plecati?  De ce nu pot contribui acestia la dezvoltarea tarii?

Imigratia fortata are corespondent in saracie si dezradacinarea constanta. In acest moment sunt comunitati  fara utilitati, energie si infrastructura .

Blamarea colectiva pentru esec si vina presupusa  chiar daca nu are legatura cu subiectul a devenit unitatea de judecata a Opiniei Publice.

Statisticile  sistemului juridic sunt ingrijoratoare…violenta crescuta in penitenciare, infractiuni de inselaciune,permise retrase, alcool, trafic de stupefiante,evaziune fiscala…sunt semnele teribilismului ori maturitatea societatii?

Absolut fiecare incearca eludarea legii si utilitatea complicitatii datorita tolerarii faptelor antisociale . Protestele sunt regretabil de repede uitate si fara o rezolutie sustinuta de catre restul tarii.

Raman valabile intrebarile de mai sus , faptele se deruleaza dupa acelasi scenariu  si rutina inca produce exod specializat in folosul altor tari.

Vremea spectacolelor,concertelor mamut a trecut. Lipseste un cinema, o sala de teatru, opera, competitia sportiva  intre scoli, admiterea  la facultate, valoarea fata de mediocru si tampit …cum poti fi un om important in aceasta situatie?

By

Robert Williams

Editor in Chief

 

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: