Santaj bancar in Romania sustinut de catre BNR

Read Time1 Minute, 21 Second

Banca Nationala a Romaniei organismul abilitat prin lege sa vegheze asupra mediului bancar romanesc  sustine santajul bancar .  Membrii BNR sunt numiti de catre Parlament  care la randul sau este ales democratic de catre populatie.

Nu este prima data cand demnitari ori functionari  platiti de contribuabilul roman sustine interesul financiar al diferitilor terti si nu al contribuabilului.

Cursul oficial al euro si altor monede  superapreciate  in detrimentul  cetatenilor nu face altceva decat sa puna in valoare profitul bancilor si nu stabilitatea  financiara .

Absolut toate operatiunile BNR sunt sustinute de catre populatia Romaniei si nu invers. BNR in acest moment nu este un reprezentant al cetatenilor romani si nici nu a contribuit la o imagine transparenta ce inseamna aceasta institutie.

BNR  ar putea scrie o carte de povesti pentru copii fiindca asa ii considera pe cetatenii romani. Absolut toate interviurile acordate de catre oficialii acestei institutii in frunte cu Mugur Isarescu au la baza parabole, exemple si comparatii demne de  manualele auxiliare folosite la clasa pregatitoare.

Sistemul bancar actual este unul dintre cele mai scumpe si nejustificate ca abuz din Europa.

Ce a facut concret BNR prin reprezentantii numiti de catre Parlament  pentru normalizarea situatiei?  Cum a prevenit BNR  abuzurile facute de catre bancheri?

Astazi Vice Guvernatorul Bogdan Olteanu isi permite sa vorbeasca in numele bancherilor,, ca vor majora avansul la 50%, ca vor credita mai greu  si lista continua”

Conducerea BNR  ar trebui sa rezolve problemele cursului valutar, prevenirea abuzurilor, controlul strict al bancilor, protectia cetateanului , reglementarea unei piete transparente….daca nu poate ori isi permite altele de genul atunci …Demisia!

By

Robert Williams

Editor in Chief

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: