Comunicat de presă privind încuviinţarea percheziţiei, reţinerii şi arestării preventive a domnului Sabău Gligor Ioan, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş

Read Time57 Second

În şedinţa din data de 7 decembrie 2015, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat percheziţia, reţinerea şi arestarea preventivă a domnului Sabău Gligor Ioan, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş.

 

Hotărârea a fost luată în baza art. 42 alin. (2) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, conform căruia „Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii încuviinţează percheziţia, reţinerea, arestarea preventivă sau arestul la domiciliu cu privire la procurori” şi art. 95 alin. (1) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, potrivit căruia „Judecătorii, procurorii şi magistraţii – asistenţi pot fi percheziţionaţi, reţinuţi, arestaţi la domiciliu sau arestaţi preventiv numai cu încuviinţarea secţiilor Consiliului Superior al Magistraturii”.

Solicitarea de încuviinţare a percheziţiei, reţinerii şi arestării preventive a fost prezentată Secţiei pentru procurori a Consiliului de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea, care efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție, comise în perioada 2009-2015.

 

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

 

 

About Post Author

Robert Williams

%d bloggers like this: