Comunicat de presă privind suspendarea din funcţie a domnului Sabău Gligor Ioan, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş

Read Time1 Minute, 9 Second

În şedinţa de azi, 18 decembrie 2015, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din funcţie, începând cu această dată, a domnului Sabău Gligor Ioan, prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş, ca urmare a dispunerii faţă de acesta a măsurii arestării preventive.

 

Măsura arestării preventive a fost dispusă pentru o perioadă de 30 de zile prin încheierea nedefinitivă pronunţată de Curtea de Apel Oradea – Secţia Penală şi pentru cauze cu minori la data de 17 decembrie 2015, la propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea.

Hotărârea de suspendare din funcţie a fost luată de Secţia pentru procurori în temeiul dispoziţiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, conform cărora secţiile Consiliului dispun suspendarea din funcţie a judecătorilor şi procurorilor şi art. 62 alin. (1) lit. a1)  din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, potrivit cărora procurorul este suspendat din funcţie când faţă de acesta s-a dispus arestarea preventivă.

 

Reamintim că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție, comise în perioada 2009-2015.

 

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

 

 

About Post Author

Robert Williams

%d bloggers like this: