Comunicat de presă referitor la întâlnirea ministrului justiției, Raluca Prună cu președintele Asociației „21 Decembrie 1989”, Teodor Marieș

Read Time45 Second

Ministrul Justiției, Raluca Prună, s-a întâlnit astăzi, 18 decembrie 2015, cu președintele Asociației „21 Decembrie 1989”, Teodor Marieș,  la sediul Ministerului Justiției.

Cei doi au discutat despre faptul că, după aproape 26 de ani de la evenimentele care fac obiectul dosarului Mineriada și a dosarului Revoluției, acestea nu sunt soluționate. Ministrul justiției va cere Ministerului Public o informare detaliată privind actele de procedură realizate de Parchet în perioada mai 2011 (data primei hotărâri CEDO) și octombrie 2015 (data clasării dosarului).

La finalul întrevederii, ministrul justiției a declarat: „Din păcate a fost nevoie de hotărâri CEDO în dosarul privind evenimentele Revoluției din decembrie 1989 și dosarul Mineriadei. Sunt convinsă că, în urma acestor hotărâri, sistemul judiciar din România va acorda atenția cuvenită astfel încât din rațiuni de simetrie și logică juridică ambele dosare sa aibă același tratament procedural”.

 

 

 

Iulia COSTEA

Consilier comunicare/Biroul de presă MJ

Bdul Libertății 16, 050706, București, ROMÂNIA

About Post Author

Robert Williams

%d bloggers like this: