POLIȚIA ROMÂNĂ A PARTICIPAT LA CEA DE-A TREIA REUNIUNE A FORULUI DE LA ROMA

Read Time1 Minute, 42 Second

POLIȚIA ROMÂNĂ A PARTICIPAT LA

CEA DE-A TREIA REUNIUNE A FORULUI DE LA ROMA

 

Migrația ilegală, terorismul și crima organizată, pe agenda discuțiilor Forumului de la Roma

 

 

Operațiunea ITA.RO – un exemplu de bună practică pe plan european de cooperare aprofundată între două state membre ale UE.

 

La începutul acestei săptămâni, la Roma, în Italia, a avut loc cea de-a treia reuniune a Forului de la Roma, eveniment la care au participat reprezentanţi, la nivel de șef de poliție sau adjunct al șefului poliției din Albania, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Grecia, Republica Moldova, Muntenegru, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, România, Serbia, Slovenia, Ungaria, Italia și directorul Europol.

 

Pe parcursul reuniunii, au fost abordate subiecte de stringentă actualitate pentru țările din regiune, respectiv migrația ilegală, terorismul și crima organizată.

 

În cadrul discuțiilor oficiale, a fost evidențiată operațiunea ITA.RO ca un exemplu de bună practică pe plan european de cooperare aprofundată între două state membre ale UE.

 

România a fost reprezentată la activitatea de către adjunctul inspectorului general al Poliției Române, domnul chestor de poliție Virgil SPIRIDON și directorul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, domnul chestor de poliţie Dragoş AGAPIE.

 

Totodată, oficialii români au avut o serie de întrevederi cu autoritățile italiene, în cadrul cărora a fost subliniată foarte buna colaborare dintre cele două poliții, succesul ultimelor operațiuni și necesitatea continuării colaborării.

 

De asemenea, în cadrul celei de-a 4-a întâlnire a Task-Force-ului RO-IT, înființat în baza protocolului semnat de șefii celor două poliții în ianuarie 2014 la București, au fost  arătate rezultate foarte bune obținute pe linie de urmărire internațională, concretizate în 305 persoane extrădate/transferate din Italia în primele 11 luni ale anului, respectiv 82 de persoane extrădate/transferate din România; s-a arătat că scăderea numărului de urmăriți depistați anul acesta în Italia, respectiv 289, cu 236 mai mic decât anul trecut.

 

Reprezentanții Italiei au dorit să mulțumească încă o dată pentru organizarea Conferinței Regionale Europene INTERPOL de la București din mai 2015.

 

 

 

 

 

About Post Author

Robert Williams

%d bloggers like this: