Jandarmii și polițiștii celui de al VIII-lea contingent întors din Afganistan, medaliați de ministrul afacerilor interne, Petre Tobă

Read Time1 Minute, 56 Second
R O M Â N I A

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

 

 

COMUNICAT

Nr. 13 din 15 ianuarie 2016

 

 

Jandarmii și polițiștii celui de al VIII-lea contingent întors din Afganistan, medaliați de ministrul afacerilor interne, Petre Tobă

 

Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, s-a întâlnit astăzi, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, cu jandarmii și polițiștii români, membri ai celui de-al optulea contingent întors recent din Afganistan.

 

Cei 33 de jandarmi și polițiști români au primit medalia de onoare a Ministerului Afacerilor Interne cu însemn de război, în semn de apreciere a contribuției la promovarea intereselor României, în calitatea de stat NATO, la gestionarea situației de securitate din Afganistan.

 

”Vă cer să fiți mândri că faceți parte dintre cei aproximativ 400 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, care începând cu anul 2007 au desfășurat misiuni în Afganistan, și cred că pentru fiecare dintre dumneavoastră această misiune înseamnă o experiență valoroasă pe care mă aștept să o valorificați și cu ceilalți colegi”, a spus ministrul Petre Tobă.

 

Ministrul afacerilor interne a menționat importanța misiunii desfășurate de jandarmii și polițiștii români în Afganistan, în contextul responsabilităților asumate de România ca stat membru al unor importante organizații internaționale.

 

”Indiferent că reprezentați Jandarmeria Română sau Poliția Română, în cadrul acestor misiuni, dumneavoastră ați fost acolo reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne și ai României”, a subliniat ministrul Petre Tobă, care i-a asigurat totodată, de întreaga apreciere a sa și a conducerii MAI pentru reușita acestei misiuni.

 

***

 

Cei 28 de jandarmi și 5 polițiști, care au format al VIII-lea contingent al Ministerului Afacerilor Interne în Afganistan, au participat la o misiune a NATO de tip Resolute Support Mission, care a început în luna ianuarie 2015.

 

În premieră pentru misiunile NATO din Afganistan, din cadrul acestui contingent au făcut parte trei femei din Jandarmeria Română.

 

 

Misiunile au fost de pregătire, consiliere și mentorat la nivel strategic, militarii români provenind din structuri de ordine publică, pază, relații internaționale, resurse umane, logistică, iar polițiștii fiind specializați în criminalistică și antidrog.

 

Pe durata misiunii, contingentul a fost dislocat în Kabul.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE                   
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: