News: Videoconferință operativă la MAI pentru pregătirea gestionării situațiilor de urgență

Read Time2 Minute, 0 Second
R O M Â N I A

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

 

 

COMUNICAT

Nr. 12 din 15 ianuarie 2016

 

Videoconferință operativă la MAI pentru pregătirea gestionării situațiilor de urgență care ar putea apărea de mâine seară în județele unde sunt emise avertizări meteorologice de viscol și ninsori.

 

Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a cerut informarea permanentă a populației, intervenția rapidă pentru limitarea efectelor fenomenelor meteorologice și monitorizarea modului de derulare a contractelor de deszăpezire.

 

Vineri, 15 ianuarie a.c., ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a condus la sediul MAI, o ședință tehnică, în sistem de videoconferință, cu prefecții și șefii structurilor centrale și teritoriale ale MAI, pentru dispunerea măsurilor preventive în contextul avertizărilor Cod galben și Cod Portocaliu de intensificare a vântului, ninsori și viscol, emise astăzi de Administrația Națională de Meteorologie.

 

În cadrul ședinței, ministrul Petre Tobă a dispus ca în toate județele aflate sub avertizare meteo să fie activate comitetele județene pentru situații de urgență, iar acestea să aibă în atenție zonele cunoscute, conform analizei de risc efectuată la nivelul ultimilor 5 ani, ca fiind cu risc de înzăpezire.

 

Un accent deosebit va fi pus pe informarea permanentă a cetățenilor pentru evitarea unor situații de pericol pentru populație.

 

Ministrul afacerilor interne a cerut Poliției Române să monitorizeze cu atenție modul de derulare a contractelor de deszăpezire și să dispună măsurile legale, conform legii, față de operatorii economici care au contractat astfel de servicii.

 

În condiții de viscol puternic, Poliția Rutieră, împreună cu administratorii drumurilor, vor lua măsuri preventive de închidere temporară a drumurilor pe care nu mai poate circula în condiții de siguranță și va îndruma conducătorii auto pe rutele ocolitoare.

 

Orice decizie de restricționare temporară a circulației va fi adusă la cunoștința opiniei publice.

 

Ministerul Afacerilor Interne este pregătit să intervină în aceste zile, în sprijinul autorităților locale, cu aproximativ 22.000 de pompieri, polițiști și jandarmi, care au la dispoziție aproape 5.000 de mijloace, aceste forțe și mijloace putând fi suplimentate, în funcție de evoluția condițiilor meteo.

 

La ședința organizată la Ministerul Afacerilor Interne au participat reprezentanți ai Ministerului Transporturilor, ai Ministerului Energiei, Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Administrației Naționale de Meteorologie, Ministerului Apărării Naționale, precum și ai altor instituții cu atribuții pentru intervenția în situații de urgență.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE                    

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: