Ședință operativă la MAI, ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a anunțat că prioritatea orelor următoare este deszăpezirea segmentelor de drum închise astăzi din motive de siguranță

Read Time2 Minute, 44 Second
R O M Â N I A

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

 

 

 

COMUNICAT

Nr. 15 din 17 ianuarie 2016

 

Situație ora 17.00

 

Ședință operativă la MAI, ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a anunțat că prioritatea orelor următoare este deszăpezirea segmentelor de drum închise astăzi din motive de siguranță

 

Ministerul Afacerilor Interne a acționat astăzi cu peste 6.000 de pompieri, polițiști, jandarmi în misiuni de sprijinire a populației și pentru asigurarea segmentelor de drumuri pe care nu s-a putut circula în condiții de siguranță pentru conducătorii auto.

 

De la momentul producerii fenomenelor meteo extreme și până în prezent nu au fost înregistrate localități izolate sau persoane dispărute ca urmare a viscolului sau a zăpezilor.

 

La nivelul întregii țări situația este în curs de normalizare, fenomenele meteo periculoase urmând a slăbi în intensitate începând cu ora 18.00, la expirarea Codului Portocaliu.

 

Conform situației centralizate la nivelul MAI, au fost afectate de ninsorile puternice și de viscol 35 de localități din 9 județe: Brăila, Constanța, Călărași, Giurgiu, Ilfov, Ialomița, Prahova, Teleorman și Tulcea.

 

Sunt înregistrate probleme la rețeaua electrică din mai multe localități din județele: Brăila, Buzău, Dâmbovița, Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Prahova. Toate aceste situații au fost semnalate reprezentanților Electrica, iar echipele de intervenție lucrează pentru remedierea defecțiunilor.

 

În  cursul acestei zile, s-a intervenit pentru ajutorarea a 193 de persoane care au necesitat prim-ajutor sau transport medical de urgență, ori care rămăseseră blocate în trafic din cauza ninsorii și a viscolului puternic.

 

Pentru sprijinirea intervențiilor medicale de urgență, începând de ieri 10 autospeciale de mare capacitate și șenilate au fost trimise să acționeze în județele afectate de vremea severă. La acestea s-au adăugat și șenilatele puse la dispoziție de CNADNR.

 

Începând de noaptea trecută, Poliția Română împreună cu administratorii de drumuri au luat măsura preventivă a închiderii  sau restricționării circulației pe mai multe segmente de drum unde vizibilitatea a fost aproape de zero din cauza viscolului. Această măsură este menținută până când viscolul va înceta și se va putea interveni pentru deszăpezire.

 

La această oră mai sunt închise 15 drumuri naționale și Autostrada A2 pe segmentul București – Fetești.

 

Pentru orele următoare, odată cu reducerea în intensitate a ninsorilor și a viscolului, principala prioritate o va reprezenta intervenția pentru deszăpezire și  reluarea circulației rutiere, astfel încât de mâine dimineață situația să fie adusă la normalitate.

 

Pentru situațiile unde mai sunt conducători auto care așteaptă în trafic deschiderea arterelor rutiere, vor fi asigurate freze și autospeciale ca ante-mergători pentru a se putea deplasa grupat, în siguranță, spre cele mai apropiate localități. În acest mod se procedează în cazul celor două microbuze de la km 74 al autostrăzii A2 și în Ialomița pe DJ 213.

 

Conform dispozițiilor transmise de către ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, în videoconferința de vineri, Poliția Rutieră a monitorizat modul în care au fost îndeplinite obligațiile din contractele de deszăpezire și a aplicat 15 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 40.000 de lei, operatorilor economici și administratorilor de drum din județele Argeș, Giurgiu, Ilfov și Călărași și din București.

 

 

 

 

 

 

 

 

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE                   
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: