Societatea civila nu are forta sa creeze valori

Read Time1 Minute, 6 Second

Manifestatiile de nemultumire din timpul alegerilor prezidentiale 2014 si tragediei ,,Colectiv”, au demonstrat lipsa de putiinta concreta a societatii civile din Romania. Institutiile au reactionat la repeziciune, nu exista inca o solutie in cazul dosarului penal cu privire la prezidentiale, cum nici o concluzie in cazul ,,Colectiv”

De ce nu are forta societatea civila? Neimplicarea si organizarea eficienta in formatiuni politice si civice care sa concureze cu partidele politice existente si vinovate din punctul lor de vedere.

Unitatea acestei societati civile consta in adevar si anume coruptie, legi si lista continua. Simplul protest  nu rezolva fiindca  nemultumirea ca nu ai schimbat nimic reduce increderea in actiunile viitoare,astfel devii complicele unui sistem tolerat.

Directia Nationala Anticoruptie si Justitia a dat o mana de ajutor nesperata societatii civile. Aceasta mana de ajutor consta in urmarirea si condamnarea celor au incalcat legea ani buni.

Acum este randul societatii civile sa ofere alternative si sa schimbe democratic tot ce o defineste. Poate societatea civila sa creeze lideri autentici si sa isi impuna valorile democratice in fata politicului?

Forta protestului sta in organizarea eficienta a glasurilor celor care protesteaza, a apartenentei la organizatii si revendicari legale si nu forta ori distrugeri.

Daca o societate isi doreste schimbare… fiecare membru al sau trebuie sa se schimbe pentru binele colectiv.

By

Robert Williams

Editor in Chief

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: