Ministrul afacerilor interne, domnul Petre Tobă, a avut luni, 18 ianuarie a.c., o întrevedere cu ambasadorul Olandei la București, Excelența Sa doamna Stella Ronner – Grubačić.

Read Time1 Minute, 24 Second
R O M Â N I A

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

 

 

 

COMUNICAT

Nr. 16 din 18 ianuarie 2016

 

Ministrul afacerilor interne, domnul Petre Tobă, a avut luni, 18 ianuarie a.c., o întrevedere cu ambasadorul Olandei la București, Excelența Sa doamna Stella Ronner – Grubačić.

 

Vizita s-a plasat în contextul mai amplu al deținerii, de către Olanda, pentru prima jumătate a acestui an, a președinției Consiliului Uniunii Europene.

 

Ambele părți au evidențiat foarte buna cooperare polițienească derulată în plan bilateral în ceea ce privește combaterea infracționalității, exprimând interesul pentru dezvoltarea acesteia, inclusiv prin convenirea noului Program de lucru privind cooperarea dintre IGPR şi Poliţia Naţională Olandeză pentru următorii ani.

În acest context, un accent deosebit a fost pus pe consolidarea conlucrării în investigarea infracțiunilor economice și a confiscării produselor rezultate din activități infracționale, printr-un schimb de informații intensificat.

 

Raportat la prioritățile anunțate de Olanda pentru agenda UE, ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a prezentat abordarea integrată pe care România o implementează în ceea ce privește relația migrație-securitate: protecția frontierei prin măsuri adecvate și ajustate situației actuale de securitate și politicile naționale de gestionare a fenomenului migraționist, eficiența acestora conducând la un grad sporit de siguranță nu doar a cetățenilor români, ci și a celor UE.

Această abordare a întrunit aprecierile diplomatului străin, care a subliniat similaritatea abordării la nivelul autorităților olandeze, care va fi promovată în următoarele șase luni și la nivelul Uniunii.

 

În încheiere, ministrul Petre Tobă a adresat felicitări pentru preluarea președinției Consiliului UE și a exprimat disponibilitatea de cooperare și sprijin pentru înregistrarea de progrese în domeniile de interes comun.

 

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE                 

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: