Comunicat de presa MApN: Intalnire oficiala intre ministrii roman si belgian ai Apararii, la Bruxelles

Read Time1 Minute, 10 Second

Întâlnire oficială între miniştrii român şi belgian ai Apărării, la Bruxelles

 

Ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, s-a întâlnit joi, 21 ianuarie, la sediul Ministerului Apărării al Regatului Belgiei, cu Steven Vandeput, ministrul belgian al Apărării.

Discuţiile dintre cei doi înalţi oficiali au vizat aspecte privind cooperarea militară româno-belgiană, atât la nivel bilateral, cât şi în cadrul organizaţiilor internaţionale la care cele două state sunt parte, evidenţiindu-se deschiderea celor două părţi pentru consolidarea relaţiilor comune, pe dimensiunea militară, prin identificarea unor proiecte concrete.

Ministrul Motoc a subliniat, în contextul discuţiilor privind pregătirea agendei Summit-ului de la Varşovia, importanţa menţinerii principiilor de coeziune şi unitate ale Alianţei, accentuând rolul esenţial al consolidării prezenţei aliate pe flancul estic şi la Marea Neagră.

Totodată, ministrul român a menţionat că dezvoltarea securităţii şi apărării Uniunii Europene este o prioritate în arhitectura politicii de apărare a României, subliniind sprijinul activ al ţării noastre în eforturile de promovare a Uniunii ca actor credibil şi capabil în contextul internaţional de securitate.

Ministrul Mihnea Motoc a mulţumit omologului său belgian pentru sprijinul acordat României, în urma evenimentului tragic de la clubul Colectiv, din 30 octombrie 2015, privind transferarea a opt pacienţi grav răniţi în incendiu, la Secţia de Arşi a Spitalului Militar “Regina Astrid”, din Bruxelles, unde au putut beneficia de tratament medical de specialitate.

 

 

Secţia presă /M.Ap.N.

Tel./Fax 021/319.60.22

About Post Author

Karl William

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: