Intrevederea ministrului afacerilor interne ,Petre Toba, cu ministrul de interne francez, Bernard Cazeneuve – Paris,20 ianuarie

Read Time1 Minute, 10 Second

R O M Â N I A

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

 

COMUNICAT

 

Nr. 20 din 21 ianuarie 2016

 

 

Ministrul afacerilor interne, Petre TOBĂ, a avut miercuri, 20 ianuarie a.c., la Paris, o întâlnire oficială cu ministrul de interne francez, Bernard CAZENEUVE.

 

În cadrul întrevederii, cei doi miniștri de interne au evidențiat buna cooperare polițienească, derulată inclusiv prin intermediul celor 36 de polițiști români care desfășoară în prezent misiuni operative în Franța, acest mod de lucru fiind apreciat ca un model de bune practici care poate fi aplicat și de către alte state europene.

 

Oficialul francez a solicitat adoptarea unei poziții comune în privința îmbunătățirii cadrului european care vizează combaterea terorismului și gestionarea migrației ilegale. În acest context, a fost abordată inclusiv problematica aderării României la spațiul Schengen.

2016MINT0035_007__CBD9566IMG-20160121-WA0004 (1)

Pe parcursul discuțiilor a fost evidențiată contribuția României pentru securizarea frontierelor externe ale UE și combaterea migrației ilegale.

 

Totodată, cei doi oficiali au evocat pozițiile comune pe care cele două state le au cu privire la PNR (registrul european cu numele pasagerilor) și armele de foc, România și Franța făcând pași concreți în acest sens.

 

Ministrul Petre Tobă și-a manifestat disponibilitatea ca, în cadrul cooperării bilaterale dintre cele două ministere de interne, să sprijine măsurile luate de autoritățile franceze pentru buna organizare a EURO 2016.

 

 

 

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: