News:1.294 fiole cu substante dopante ascunse in motorul unui autoturism

Read Time1 Minute, 18 Second

COMUNICAT DE PRESĂ

22.01.2016

 

1.294 fiole cu substanţe dopante, descoperite de poliţiştii de frontiera

in motorul unui autoturism

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Sculeni, împreună cu inspectorii vamali, au descoperit, ascunse într-un loc special amenajat în galeria de admisie a motorului unui autoturism, 1.294 fiole ce conţin testosteron, o substanţă dopantă, cu grad mare de risc din categoria substanţelor interzise prin lege.

 

În data de 21 ianuarie a.c., în jurul orei 17.15, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru a intra în ţară, conducând un autoturism marca Audi A8, înmatriculat în Bulgaria, Iurie B., cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 30 ani.

În baza informaţiilor deţinute, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport.

În urma controlului efectuat, echipa comună, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit, ascunse într-un loc special amenajat în galeria de admisie a motorului autoturismului, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră, cantitatea de 1.294 fiole inscripţionate „Testosterona E”, soluţie injectabilă care conţine testosteron, substanţă dopantă cu grad mare de risc, inclusă în lista substanţelor interzise prevăzută în Legea 104/2008.

Conform prevederilor legale, a fost dispusă măsura reţinerii substanţelor interzise şi a autoturismului, în valoare de 22.690 lei, în vederea confiscării şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 48.000 lei.

 

 

Purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iasi:

Comisar de politie LAZĂR DENIS

 

 

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: