Sansele unui protest de strada similar cu Moldova sunt crescute in Romania

Read Time1 Minute, 24 Second

Politica romaneasca a ajuns la fundul sacului. Criza de candidati  se resimte in balbaielile legii electorale. Poate fi ales primarul intr-un singur tur? Se pot acorda pensii si alte venituri primarilor si altor categorii politice? Lista continua.

In fata mediei partidele parlamentare  isi pun cenusa in cap. Cine formeaza Opozitia si cine guverneaza? Parlamentul Romaniei ofera  surprize dupa surprize.

Ce partid ,alianta si alte jocuri de culise pot scoate in fata o posibila guvernare a urmatorilor patru ani in interesul national?

Ce tehnocrat ii va succeda lui Ciolos in conditiile de mai sus ? 2014 a subliniat trendul clasei politice…abuzul, ilegalitatea si lupta pentru putere.

Sansele de protest cresc  in fiecare zi si nu este nevoie de un alt ,,Colectiv” ,,Plimbarea antenelor” si altele de genul. Situatia politica actuala nu permite Romaniei si romanilor o viziune pe termen scurt si lung cum si ambasadorul SUA  a subliniat.

Nici un politician roman nu a trecut pragul de UE si NATO..Schengen ramane utopie, UE  isi inchide si redeschide granitele economice si sociale insa fara Romania.

Analiza la rece arata ca indicatorii de performanta politica au scazut sub orice asteptari. Romania si romanii se confrunta  cu cea mai apriga discriminare si  defaimare posibila fara ca politicul romanesc, elita si Corpul Diplomatic sa poata face fata.

Manifestatiile si protestele pot fi inutile cat timp politicul nu mai are ce sa ofere si Societatea Civila nu este organizata sa poata oferi lideri de opinie autentici.

Romania are in acest moment cel mai puternic serviciu de lupta anticoruptie dupa SUA si anume DNA. Sansa Societatii Civile este si ramane in continuare justitia…nimic fara justitie.

By

Robert Williams

Editor in Chief

 

 

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: