News: Crima organizata transfrontaliera o problema serioasa pentru imaginea Romaniei

Read Time1 Minute, 11 Second

La acesta ora  un roman este arestat in Virginia (SUA) pentru fraude  bancare și furt de identitate agravat. In conditiile care rata de respingere a unei vize este foarte ridicata.

Cazul sau nu este unul iesit din comun atat timp cat nu este mediatizat insa de dupa anul 1989  bandele criminale din Romania au facut  cel mai mare rau la capitolul imagine externa.

Cersetoria in forma agravata, traficul de persoane ,frauda si alte forme de infractiuni sunt prezente si astazi in tarile din UE. Aceste bande sunt condamnate in tarile respective si continua sa isi improspateze fortele din tara. Este foarte serioasa intrebarea daca nu se poate opera modificari legislative pentru interzicerea iesirii din Romania a acestor bande.

Rromii au in acest moment cele mai organizate structuri de cersetorie, trafic de persoane,prostitutie si altele. Sub pretextul stigmatizarii si discriminarii acestia distrug imaginea Romaniei si romanilor orice sansa de integrare cinstita.

News247Worldpress intreaba serviciile romanesti si atasatii de interne  din cadrul ambasadelor…De ce nu sunt opriti astfel de oameni? De ce se cheltuiesc  sume uriase pentru filaj si alte activitati daca acestia nu sunt opriti prin interdictie sa iasa afara din Romania ?

Legea mult asteptata cu privire la interceptari  este functionala nu si metodele de prindere transfrontaliera. Fireste ca este nevoie de comisii rogatorii si alte demersuri, insa cooperarea cu FBI si alte agentii la ce se rezuma?

By

Robert Williams

Editor in Chief

 

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: