Participarea ministrului justiției la reuniunea informală a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI)

Read Time1 Minute, 5 Second

Ministrul justiției, Raluca Prună, a participat în perioada 25-26 ianuarie 2016, la lucrările reuniunii informale a Consiliului Justiție și Afaceri Interne (JAI), organizat la Amsterdam. Aceasta este prima reuniune a miniștrilor justiției sub Președinția olandeză a Consiliului Uniunii Europene. În primul semestru al anului 2016 Olanda va deține (pentru a 12-a oară) Președinția Consiliului UE, formând, împreună cu Slovacia și Malta, următorul trio prezidențial al UE.

Printre prioritățile Președinției olandeze în aria justiție și afaceri interne se numără consolidarea anchetelor în domeniul criminalității informatice, promovarea drepturilor victimelor precum și crearea unui spațiu european al criminalisticii. Temele sunt de interes pentru România care va acorda Președinției întregul său sprijin politic în vederea concretizării acestora. Ministrul român al justiției și-a exprimat încrederea că noua Președinție va fi una extrem de energică, într-un context în care cultura olandeză a pragmatismului și a eficienței este mai necesară ca oricând.

Miniștrii justiției au abordat aspecte legate de schimbul de informații cu privire la cazierele judiciare, criminalitatea informatică în cazurile transfrontaliere, contractele digitale, armonizarea unor principii cheie în materia insolvenței  precum și consolidarea Spațiului European al Criminalisticii.

Pentru mai multe informații:

http://english.eu2016.nl/

Agenda și documente

Foto/video

http://www.just.ro/participarea-ministrului-justitiei-la-reuniunea-informala-a-consiliului-justitie-si-afaceri-interne-jai/

Biroul de presă

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: