News:Romania -Raportul MCV si isteria celor nominalizati

Read Time2 Minute, 3 Second

Raportul MCV este un instrument al UE prin care o tara este monitorizata. Politicienii sunt mentionati consecutiv de cativa ani in acest raport ca fiind in continuare de vina pentru progresele societatii romanesti.

Raportul de tara este unul subiectiv pentru unii, laudabil pentru altii si necunoscut pentru cei mai multi. La un simplu sondaj al populatiei tarii cu privire la datele raportului si ce presupune ori impactul intern si extern al acestuia pentru Romania….ar putea exista surpriza unui,,nu stiu d-astea”.

Partidele politice romanesti au fost primite in familia europena, au dezertat ca mai apoi sa demonstreze foarte putina seriozitate. In acest sens intrebarea ce fel de activitate a depus europarlamentarul din colegiu dumneavoastra la PE….,,nu stiu d-astea”.

Consiliul Superior al Magistraturii a fost tinta unor atacuri fara precedent din partea unor trusturi de presa patronate de catre infractori, de scandalul Rarinca si lista continua. In aceasta situatie CSM a facut fata destul de timid dar constant. Poate ca nu este cel mai perfecta institutie , poate ca nu a multumit pe multi dintre noi insa sistemul judiciar este in continua evolutie.

Parchetul General- tinta atacurilor mediatice cu tema asocierii conducerii cu fostul Premier Victor Ponta si alte scenarii. Institutia nu este creata pentru un om ….ci pentru oameni. Acestia sunt magistratii procururi ,magistrati care incet incet sunt inlocuiti cu generatia tanara. Nimeni nu este perfect.

Parlamentul Romaniei- institutia vitala pentru democratia unei societati insa cei care il compun sunt politicul ..politic care a daunat cel mai rau posibil societatii roamanesti. Scandaluri, coruptie, arestari, rupturi de coalitie,traseism politic si lista continua.

Directia Nationala Anticoruptie -este singura institutie care functioneaza dupa un management puternic si inclinat catre rezultate. Nici o institutie parte a sistemului juridic romanesc nu a putut atinge varful rezultatelor DNA. Nu a existat si exista mila pentru infractiune, domnia legii se poate spune ca isi face resimtita prezenta. Absolut toti care au fost nominalizati in raport stiu foarte bine ca DNA nu glumeste si nici nu va glumi cel putin pana la sfarsitul mandatului Laurei Codruta Kovesi.

Trista este pozitia politicului care isi aroga munca a mii de ore a magistratilor din cadrul DNA, munca a mii de politisti,procurori,judecatori insa nu isi asuma greselile de existenta umana si politica.

Raportul cetateanului roman cuprinde o rezolutie negativa la absolut toate palierele societatii in care politicul a distrus…educatie, sanatate, incredere, respectul intern si extern, prosperitatea si lista continua.

By

Robert Williams

Editor in Chief

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: