Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a primit astăzi de la ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Regatului Spaniei în România, Medalia de argint pentru merit polițienesc – o înaltă distincție a Ministerului de Interne spaniol.

Read Time2 Minute, 4 Second

R O M Â N I A

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

 

 

                                                COMUNICAT

Nr. 28 din 1 februarie 2016

 

 

Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a primit astăzi de la ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Regatului Spaniei în România, Medalia de argint pentru merit polițienesc – o înaltă distincție a Ministerului de Interne spaniol.

 

Distincția a fost acordată de către Jorge Fernandez-Diaz, ministrul de interne din Regatul Spaniei, la propunerea șefului Poliției Spaniole, în semn de recunoaștere a contribuției avute la dezvoltarea cooperării polițienești dintre cele două state.

 

La ceremonia care a avut loc la sediul MAI, alături de ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Regatului Spaniei în România, E.S. domnul Ramiro Fernández-Bachiller, a participat și o delegație a Ministerului de Interne spaniol și a Poliției Spaniole.

 

În cadrul întrevederii, oficialul spaniol a subliniat că această distincție reflectă rezultatele remarcabile ale cooperării dintre Poliția Spaniolă și Poliția Română, care s-au concretizat în anihilarea unor grupări infracționale violente, în destructurarea unor rețele de infracționalitate informatică, dar și prin prinderea unor prezumtivi infractori periculoși.

 

De asemenea, ambasadorul Spaniei a evidențiat excelentele relații de cooperare dintre cele două state, relațiile bilaterale fiind marcate de prezența unei importante comunități de români în Spania (peste 1 milion de români) față de care oficialul spaniol a susținut că este o comunitate onestă, muncitoare și bine integrată în societatea spaniolă.

 

Ministrul Petre Tobă a precizat că este onorat de această distincție care aparține în egală măsură polițiștilor și atașaților de afaceri interne din cele două state care au făcut posibilă această colaborare eficientă dintre cele două ministere de interne.

 

Totodată, cei doi oficiali au discutat inclusiv de posibilitatea acordării de burse unor polițiști români de către Ambasada Spaniei la Institutul Cervantes pentru învățarea limbii spaniole, acest demers având ca urmare pregătirea și altor polițiști care să continue această bună colaborare în planul operativ.

 

Distincția primită astăzi de către ministrul afacerilor interne Petre Tobă a fost acordată, de asemenea, directorului EUROPOL, Rob Wainwright, directorului general al Poliției Naționale din Franța, Jean Marc Falcone și președintelui Comisiei de Afaceri Interne din Congresul Deputaților din Regatul Spaniei, Sebastian Gonzalez Vazquez.

 

În cursul zilei de astăzi, delegația spaniolă va încheia două acorduri de cooperare cu Inspectoratul General al Poliției Române și cu Academia de Poliție A.I.CUZA, în domenii privind lupta împotriva delincvenței itinerante, respectiv, în materie de formare și perfecționare profesională.

DSC_9968

 

 

 

 

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                   

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: