Conferinte si sedinte in dispret fata de Mass Media

Read Time1 Minute, 51 Second

Foto: Robert Williams

Acest model de comunicare intalnit in institutiile publice  arata lipsa de  profesionalism si dispretul fata de cheltuielile de deplasare, prezentare si existenta a Mass Media.

Costurile de reprezentare la institutiile guvernamentale si descentralizate  sunt de ordinul multor zerouri iar in cazul  televiziunilor ori a corespondentilor straini acestea sunt considerabile.

Nu exista in comunicarea departamentelor de imagine ori birouri de presa , informatii structurate precum durata accesului presei, precizari concrete ,,close meeting” si asa mai departe. In acest caz Mass Media prin prezenta sa gireaza existenta conferintei ori a sedintei si lista continua. Faptul ca o ,,conferinta de presa” de cateva minute impreuna cu un comportament al celui intrebat  de genul ,,scos raspunsul cu clestele” si alte tipuri de personalitati arogante …este un esec total. Viata unui jurnalist este impartita 24/24  de ore  intre astfel de evenimente,indivizi si a reda cat mai elegant cu putiinta stirea .

Accesul media este din ce in ce mai restrans, nu exista participari media la viata medicala, justitie, educatie si lista continua. Mass Media este in aceiasi situatie ca a unui medic..nu are voie sa greseasca pentru a nu distruge echilibrul societatii prin atitudinea si comportamentul sau.

Sunt comunicate direct..conferinta de presa…,, ora de si de” .Ajunsi acolo jurnalistii asteapta uneori si cu foarte mare intarziere desfasurarea conferintei care mai apoi poate fi un esec si pierdere de timp.

Mass Media este  interfata cu  cetateanuluicu  politicul, institutiile si nu invers.

Diferenta dintre Mass Media si institutii ori entitati este una majora… Mass Media contribuie la informarea cetateanului,aloca resurse pentru prezenta, pune in valoare eficienta institutiilor si invers institutiile cheltuie banii  inclusiv din taxele si impozitele platite de catre cetateni si Mass Media.

Lipsa unor jurnalisti cunoscatori unor astfel de domenii lasa loc de interpretari ale asa zisilor comentatori si analisti. Este nevoie de jurnalisti cu acces constant in procesele de evolutie a institutiilor statului si nu simple prezente la cafea in care un primar ori ministru isi deapana amintirile .

Institutiile trateaza Mass Media ca un vasal si servitor si nu un parterner egal in sprijinul dezvoltarii unei relatii de incredere Institutie-Media-Cetatean. De acelasi tratament beneficiaza si cetatenii in viata de zi cu zi.

By

Robert Williams

Editor in Chief

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: