News: Deputatii Madalin Voicu si Paun Nicolae sunt urmariti penal de DNA

Read Time1 Minute, 15 Second

Nr. 342/VIII-3/2016 10 februarie 2016

COMUNICAT
Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
În conformitate cu prevederile art. 72 alin. 2 din Constituţia României şi ale art. 193 alin. 2 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, Prim-adjunctul Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a transmis ministrului Justiţiei cererile însoţite de referatul cauzei, în baza cărora să solicite Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputaţilor:
• PĂUN NICOLAE sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei şi schimbarea, fără respectarea prevederilor legale a destinaţiei fondurilor obţinute din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei, deturnare de fonduri, spălarea banilor, efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, cumpărarea de influenţă şi influenţarea declaraţiilor;
• VOICU MĂDĂLIN ȘTEFAN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: trafic de influență, fals în declarații şi spălarea banilor.
Faptele reţinute în sarcina acestora formează obiectul unui dosar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: