Partidele politice vs Tu stii ce votezi?

Read Time1 Minute, 6 Second

Partidele parlamentare sunt fortate de imprejurari sa legifereze si sa faca trocuri dintre cele mai murdare. Alegeri locale sezonul 2016 scot in evidenta jocuri de culise neimaintalnite ca atitudine, viteza a tradarii si apartenenta la grupul de interese.

Promisiunile din 2014, cererile din strada si problemele cu justitia au facut din politic cel mai disperat , fara scrupule si santajail segment al societatii.

Anul 2016 prefigureaza scenarii clasice  de ,,colaborari” locale, formatiuni noi care sa fragmenteze  votul unei formatiuni ori al altora.

Constituirea unor noi formatiuni cu obiectivele cerute la alegerile din 2014, 2015 in strada  sunt practic lipsite de sansa. Mass Media din Romania nu este receptiva la nou, spatiile editoriale sunt dedicate integral coalitiei din jurul PSD si PNL-PSD.

Societatea Civila nu a dat semne de eforturi care implica o lupta continua cu politicul ,coruptia si insanatosirea sistemului . Lipseste cu desavarsire  activitatea de tip nonguveramental, civic cetatenesc in acesta situatie. Strada nu a reusit mare lucru in aceasta directie.

Societatea Civila poate fi un jucator puternic in deciziile Parlamentului , Guvernului Romaniei, Presedentia Romaniei…prin exponenti extrem de obiectivi, seriosi, educati si dezinteresati pana cand Opinia Publica si electoratul ii considera folositori.

In aceasta ecuatie  nici una dintre parti nu contribuie la evolutie daca nu se sprijina reciproc. Societate Civila -Politic, Cetatean-Institutii, Elector-Candidati ,s.a.m.d.

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: