News: Intalnirea ministrului Mihnea Motoc cu Antoni Macierewicz, ministrul apararii al Republicii Polone

Read Time1 Minute, 15 Second

Întâlnirea ministrului Mihnea Motoc

cu Antoni Macierewicz, ministrul apărării al Republicii Polone

 

În marja Reuniunii miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, ministrul Mihnea Motoc a avut o întrevedere cu omologul său polonez, Antoni Macierewicz. Discuţiile s-au axat pe cooperarea bilaterală dintre România şi Polonia, în contextul Parteneriatului strategic dintre cele două ţări, în domeniul apărării, al pregătirii Summit-ului NATO de la Varşovia şi al securităţii regionale.

Cei doi miniştri au convenit intensificarea dialogului şi cooperării bilaterale în domeniile instruirii, exerciţiilor şi misiunilor de poliţie aeriană. În context, ministrul român a adresat mulţumiri părţii poloneze pentru viitoarea contribuţie la misiunile de poliţie aeriană ale NATO din zona sudică a flancului estic, anunţată în cursul zilei.

O atenţie specială a fost acordată pregătirilor pentru derularea cu succes a Reuniunii şefilor de stat şi de guvern ai NATO de la Varşovia, din vara acestui an. Interlocutorii au reiterat necesitatea unor măsuri concrete privind consolidarea şi adaptarea Alianţei la noul context de securitate. Au exprimat interesul comun pentru întărirea posturii NATO de descurajare şi apărare, inclusiv pe flancul estic. Au subliniat importanţa declarării, la Varşovia, a capacităţii operaţionale iniţiale a sistemului NATO de apărare anti-rachetă, ministrul român confirmând faptul că operaţionalizarea facilităţii de la Deveselu şi transferul său către NATO sunt în grafic.

Ministrul român a acceptat invitaţia omologului polonez de a efectua o vizită de lucru în Polonia şi l-a invitat la rândul său să viziteze România.

 

 

Secţia presă /M.Ap.N.

Tel./Fax 021/319.60.22

About Post Author

Karl William

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: