News: Intalnirea ministrului Mihnea Motoc cu Ismet Yilmaz, ministrul apararii al Republicii Turcia

Read Time1 Minute, 1 Second

În contextul participării la Reuniunea miniştrilor apărării din statele membre ale NATO, Mihnea Motoc a avut o întâlnire bilaterală cu omologul din Republica Turcia, Ismet Yilmaz. Discuţiile, axate pe cooperarea bilaterală şi securitatea regională, au confirmat interesul celor doi oficiali de aprofundare şi trecere la un nivel superior a colaborării militare româno-turce, în concordanţă cu dezvoltarea de ansamblu a relaţiilor bilaterale sub egida Parteneriatului strategic dintre cele două ţări.

Miniştrii au discutat oportunităţile de amplificare a cooperării în domeniul instruirii forţelor şi al modernizării capabilităţilor militare. Au abordat, de asemenea, situaţia de securitate din Marea Neagră, schimbul de opinii confirmând interesul comun de dezvoltare a cooperării bilaterale în scopul întăririi apărării naţionale, creşterii stabilităţii şi securităţii în această zonă importantă pentru securitatea regională şi euro-atlantică.

Ministrul român al apărării a apreciat contribuţia Turciei la încadrarea cu personal a structurilor NATO de pe teritoriul României (Unitatea de Integrare a Forţelor şi Comandamentul Multinaţional de Divizie/Sud-Est, ambele la Bucureşti). De asemenea, a răspuns pozitiv invitaţiei ministrului Yilmaz de a efectua o vizită de lucru în Turcia la o dată ce urmează a fi stabilită de comun acord, pentru aprofundarea dialogului bilateral.

 

Secţia presă /M.Ap.N.

Tel./Fax 021/319.60.22

About Post Author

Karl William

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: