News: Partidele politice romanesti si dispretul fata de lege

Read Time1 Minute, 33 Second

Dispretul fata de lege….legi emise si modificate pentru interesul de grup si alianta. Mierea mancata in timpul mariajului USL de catre PNL este acum catruna.

alina-gorghiu_copreședintel-PNL

Dupa iesirea din alianta CDR  ,PNTCD a fost desfiintat de votul populatiei care nici pana astazi in sezonul 2016 nu s-a mai putut face ceva . PNL a jucat foarte tare in anii de dupa CDR. Acelasi partid a facut alianta chiar si cu inamicul sau ideologic atacand pozitiile  1 si 2 din stat, finantele, vamile, economia si in teritoriu tot ce misca.

Crin Antonescu  a laudat mariajul si impartirea Romaniei si a romanilor  ca fiind istorica cresterea politica a PNL. Tintele au fost atinse….Presedentia Romaniei, Presedentia Senatului, Ministerul Finantelor , Ministerul Sanatatii si lista continua. Si chiar au guvernat alaturi de PSD-PC-UNPR-UDMR.

ponta-dragnea-liviu

Ce se intampla acum? Nu isi mai doresc alegeri dintr-un singur tur de scrutin? Ataca constitutional guvernele de dupa divortul USL, se plang ca le sunt dati afara membrii de partid din functiile centrale si locale, ca legile nu sunt constitutionale si se strang in jurul Presedintelui Romaniei  victimizati. Insa acelasi lucru l-ar fi facut si daca era Ponta presedinte si USL la guvernare…sa le fie bine.

Acest teatru ieftin de altfel poate da idei si anume ca PNL nu isi doreste soarta PNTCD, PSD si aliatii nu isi doresc sa castige PNL insa nu au mare lucru de pierdut in lipsa unor candidati ai societatii civile de ultim moment.

ROMAN-RAPIT-BURKINA-FASO

Foto: Reprezinta metaforic electoratul din Romania

Perdantul este cetateanul elector. Lipsa de reactie constanta, lehamitea fata de actiunile politicului si lipsa de exercitiu democratic de a manifesta isi spun cuvantul. Cu  o demonstratie nu se face politica, cu o demonstratie nu se schimba legi ori din aceiasi demonstratie nu se nasc formatiuni noi, ai caror lideri sa poata reforma politicul romanesc.

By

Robert Williams

Editor in Chief

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: