News:Premierul Dacian Cioloș s-a întâlnit joi, 11 februarie, cu ministrul turc pentru relația cu Europa și negociator-șef pe aderare, Volkan Bozkir.

Read Time52 Second

GUVERNUL ROMÂNIEI

11.02.2016

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Premierul Dacian Cioloș s-a întâlnit astăzi cu ministrul turc Volkan Bozkir

 

 

Premierul Dacian Cioloș s-a întâlnit joi, 11 februarie, cu ministrul turc pentru relația cu Europa și negociator-șef pe aderare, Volkan Bozkir.

 

În cadrul întâlnirii s-au discutat aspecte legate de relația Turciei cu UE în contextul provocării majore a migrației și posibile soluții, precum și despre relațiile bilaterale dintre România și Turcia.  „Pentru liderii europeni este important ca Turcia să arate că poate stopa migrația. Este esențial ca fenomenul să fie ținut sub control și abia după aceea putem discuta despre cum gestionăm imigranții care sunt deja ajunși în Europa”, a spus premierul Dacian Cioloș.

 

Partea română a mai subliniat că Turcia are un enorm potențial economic și geostrategic, fiind în același timp partenerul comercial numărul unu al României, în afara Uniunii Europene. Există perspective puternice pentru ca schimburile comerciale dintre cele două țări să ajungă la 10 miliarde USD în viitorul apropiat.

 

 

 

Biroul de Presă

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: