News: Gradul O al intalnirii Papei cu Patriarhul

Read Time1 Minute, 18 Second

51c3b068-7cbb-48bd-8364-b1f08eda8bca-large

Gradul O este dat de frecventa acestui tip de intrevederi ( inexistenta in ultimile sute de ani).

Bucuria unei posibile reunificari ale celor doua biserici ascunde in spate alte sute de ani de dupa  in armonizarea doctrinei rezultate din unificare.

Demersul intrevederii pentru a fi credibil  are nevoie de niste raspunsuri. Contextul actual in care crestinii sunt ingroziti de crimele musulmanilor si exodul acestora ….este un motiv de slabiciune pentru cele doua biserici?

Este in acest moment Biserica Catolica in declin pentru a ascunde acest lucru foloseste ideea de unificare?

Istoria Bisericii Catolice este una tumultoasa din punct de vedere al deciziilor luate in timpul inchizitiei, modalitatilor sale de sprijin in chestiuni politice si infractiunile sexuale ale membrilor sai.

Din punct de vedere geografic  siguranta celor doua biserici este discutabila. In Rusia exista suspiciunea de politizare si in Italia …invazia ruseasca. Situatia financiara nu este cunoscuta credinciosilor pentru a fi indemnati sa accepte noua religie..doctrina si forma de organizare.

Biserica Ortodoxa ….un imperiu de mentalitate si lucruri doar legenda. Ce stiu credinciosii unii despre ceilalti in materie de religie si mentalitate?

La polul opus gasim cupole din aur, lux opulent in contrast cu saracia credinciosilor. Nici una dintre cele doua biserici nu a facut rabat la infractiuni cand a fost vorba  de intereselor lor. In cazul ortodoxiei preotii nu sunt bine vazuti datorita abuzurilor si comportamentului  feudal fata de credinciosi. In acest caz comportamentul celor doua biserici este un motiv de apropiere insa nu si comfortul dintre cele doua locatii si sfera de influenta.

By

Robert Williams

Editor in Chief

 

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: