News:Dezbatere asupra cresterii calitatii vietii personalului militar

Read Time2 Minute, 0 Second

Nr. 45

15 februarie 2016

Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro

Dezbatere asupra creşterii calităţii vieţii personalului militar

Ministerul Apărării Naţionale a organizat luni, 15 februarie, o dezbatere având ca scop identificarea şi explorarea opţiunilor de implementare a unor mecanisme eficiente pentru îmbunătăţirea condiţiilor sociale ale militarilor.

La eveniment au participat experţi din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, precum şi reprezentanţi ai mediului asociativ al militarilor în rezervă.

Ministrul apărării naţionale, Mihnea Motoc, a prezentat planul de implementare a priorităţilor strategice  ale M.Ap.N. pentru anul 2016, cu accent pe creşterea calităţii vieţii personalului Armatei României.

În acest sens, Mihnea Motoc a detaliat cele patru proiecte avute în vedere, respectiv construirea şi achiziţia de locuinţe de serviciu pentru militari, concomitent cu diminuarea fondurilor destinate compensaţiei pentru chirie, construirea unor baze militare cu facilităţi locative şi de servicii, realizarea unor facilităţi speciale de acces la unele imobile din administrarea M.Ap.N. pentru personalul armatei rănit, a celor care au dobândit alte afecţiuni fizice sau a celor care au devenit invalizi pe timpul, ori din cauza participării la acţiuni militare, precum şi acordarea de sprijin medico-social pentru veteranii de război şi cadrele militare în rezervă şi retragere.

Referitor la cel de-al treilea proiect, ministrul Motoc a declarat că, în prima fază, se are în vedere ca facilităţile să fie realizate la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central şi la Staţiunea balneoclimaterică şi de recuperare medicală de la Bălţăteşti, judeţul Neamţ.

S-a mai discutat, de asemenea, despre identificarea unor criterii pragmatice referitoare la stabilirea compensaţiei pentru chirie în mai bună corelare cu circumstanţele specifice categoriilor de beneficiari şi garnizoanelor unde activează.

În cadrul dezbaterii au fost analizate, totodată, soluţiile posibile în ceea ce priveşte construirea şi achiziţia de locuinţe de serviciu pentru militari, în condiţiile în care, la nivelul M.Ap.N. este estimat un necesar de 15.000 de astfel de spaţii locative.

Procesul de consultare s-a desfăşurat în acord cu angajamentul de deschidere şi transparenţă asumat de Guvernul României în cadrul planului de implementare a priorităţilor strategice pe anul 2016 la nivelul M.Ap.N., prima masă rotundă în acest format având loc pe 1 februarie, cu tema alinierii structurii armatei şi a managementului resurselor umane la cele mai bune practici ale NATO.   

 

 

Secţia presă /M.Ap.N.

Tel./Fax 021/319.60.22

About Post Author

Karl William

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: