Comunicat ITPF Giurgiu: O tona de puiet de peste pescuita ilegal, redata mediului natural de politistii de frontiera

Read Time1 Minute, 32 Second

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSPECTORATUL TERITORIAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ GIURGIU
SERVICIUL TERITORIAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ OLT
CORABIA , STR. CARPAŢI, NR. 105
Tel: 0249.564.555; Fax: 0249.560.566
e-mail: ijpf.olt@mai.gov.ro
Frontiere sigure în folosul comunităţii europene
COMUNICAT DE PRESĂ
17.02.2016

O tonă de puiet de peşte pescuită ilegal, redată mediului natural de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Olt – I.T.P.F. Giurgiu au redat mediului natural o tonă de peşte, sub dimensiunile legale pentru comercializare, pe care un cetăţean român o pescuise şi comercializase fără documente legale.

În data de 16.02.2016, ora 13.10, acţionând în baza unei informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Olt au oprit pentru control, pe raza localităţii de frontieră Cilieni, judeţul Olt, un cetăţean român care conducea o autoutilitară în care se afla un bazin care este folosit la transportul peştelui.
În urma controlului, s-a constatat că persoana în cauză transporta puiet de peşte, specia caras, pe care a declarat că l-a cumpărat de la cetăţeanul roman Marin G., în vârstă de 54 ani, domiciliat pe raza judeţului Teleorman.
În urma cercetărilor, s-a constatat că vânzătorul, Marin G. pescuise din râul Olt, fără autorizaţie, 1.000 kg peşte, specia caras, sub dimensiunile legale pentru comercializare (puiet), cantitate pe care o vânduse şoferului autoutilitarei.
Poliţiştii de frontieră au recuperat cantitatea de peşte, în stare vie, în valoare de 2.000 lei, care a fost redată mediului natural (fiind deversată în apele fluviului Dunărea), iar în cauză efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”pescuitul comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit” şi „deţinerea, transportul sau comercializarea, fără documente legale a peştelui.
Purtător de cuvânt S.T.P.F. Olt
Comisar şef Furculescu Florian; tel: 0766519832

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: