MAI/ Intrevedere a ministrului Petre Toba cu ES Hamid Moayyer, Ambasadorul Republicii Islamice Iran in Romania

Read Time1 Minute, 12 Second
R O M Â N I A

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

 

COMUNICAT

Nr. 43 din 17 februarie 2016

 

 

Ministrul afacerilor interne, Petre TOBĂ, a avut miercuri, 17 februarie 2016, la sediul MAI, o întrevedere cu E.S. domnul Hamid MOAYYER, Ambasadorul Republicii Islamice Iran în România.

 

Cu această ocazie, ministrul afacerilor interne a realizat o evaluare a perspectivelor de întărire a cooperării româno – iraniene în domeniul afacerilor interne, considerând că este un moment oportun având în vedere actualul context internațional și istoricul  relațiilor bilaterale.

Cei doi oficiali au exprimat interesul reciproc pentru dezvoltarea relațiilor de cooperare atât în domeniul afacerilor interne, cât și, în cadrul mai larg, al legăturilor economice dintre cele două țări.

Un subiect important pe agenda discuțiilor a fost examinarea posibilităților de amplificare a cooperării și a schimbului de informații pe linia combaterii traficului de droguri, ținând cont că ambele state se află pe ruta balcanică a traficului de droguri. Astfel, a fost subliniată importanța coordonării eforturilor comune în lupta împotriva drogurilor, fiind analizată perspectiva încheierii documentului de cooperare aflat pe rol în acest domeniu.

Totodată, cei doi oficiali și-au exprimat disponibilitatea pentru dezvoltarea cooperării în domenii precum combaterea terorismului, a criminalității organizate transfrontaliere, a migrației ilegale și traficului de persoane, a criminalității informatice și gestionarea situațiilor de urgență, fiind invocată posibilitatea demarării demersurilor necesare încheierii unui acord de cooperare bilateral.

 

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

 

 

                   

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: