News: Rezultatul esecului politic romanesc in negocierile Brexit

Read Time1 Minute, 39 Second

Absolut toti liderii marilor puteri Europene au rasuflat usurati de eforturile facute  ca Marea Britanie sa ramana in Uniunea Europeana. Cancelarul Germaniei ,, in spiritul compromisului”  a afisat un zambet si spera ca Marea Britanie sa voteze in favoarea ramanerii in UE.

David Cameron poate fi eroul momentului fiindca a negociat in stilul caracteristic britanic cele mai bune conditii pentru tara sa. O lectie de posibilitati si evolutie pentru intreaga Europa.

Nu se poate trece cu vederea  esecul politicii romanesti. In timp ce alte tari isi negociaza punct cu punct evolutia si rolul in UE si politica mondiala, politicul romanesc de dupa 1989 nu a reusit sa faca din Romania un jucator politic . Aceste negocieri arata ca viitorul romanilor va fi unul din ce in ce mai incert in sanul UE.

In acest moment Romania nu dispune de resursele politice sa isi pledeze  cauza nationala. Vor fi discriminati absolut fiecare dintre  cetatenii romani daca isi doresc sa aplice pentru beneficii sociale si altele. De ce au plecat fiecare dintre acestia din tara lor? Nu se poate crede ca isi doresc atat de tare sa stea in straini doar pentru ca muncesc si trimit bani acasa. Fiecare dintre cei plecati ori ramasi acasa isi doresc o viata mai buna, legi respectate si lista continua.

Au dat votul clasei politice, sunt nevoiti sa incalce legea pentru a supravietui, sa stea la masa defavorizatilor Europei cu tot felul de restrictii, sa astepte intrarea in Schengen, viza in SUA si , prosperitate la ei acasa asa cum alti cetateni sunt mandri de politicienii lor…..insa nici un ,,politician roman” nu vorbeste deschis .

Ambasadorul SUA  a tras un semnal de alarma citam,, Romania nu are obiective pe termen lung, mediul de afaceri ar trebui dezvoltat. Poate deveni o forta economica …” .

Daca in acest moment SUA  atrage atentia asupra vulnerabilitatii Romaniei , negocierile Brexit  nu fac decat sa confirme….fara o economie puternica ,viziune  si clasa politica dedicata intereselor nationale  Romania nu conteaza.

By

Robert Williams

Editor in Chief

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: