News: Magistratul Octavia Spineanu-Matei, candidatul României pentru funcția de judecător la Tribunalul Uniunii Europene

Read Time55 Second

GUVERNUL ROMÂNIEI

24.02.2016

 

COMUNICAT DE PRESĂ ȘEDINȚĂ DE GUVERN

 

 

Magistratul Octavia Spineanu-Matei, candidatul României pentru funcția de judecător la Tribunalul Uniunii Europene

 

Guvernul a nominalizat candidatul României pentru funcția de judecător la Tribunalul Uniunii Europene în persoana doamnei judecător Octavia Spineanu-Matei, precum și propunerile de rezervă, domnul Norel Rosner și doamna Laura Ivanovici. Printr-un Memorandum adoptat astăzi, Executivul a aprobat nominalizările comisiei de selecție condusă de ministrul Justiției, Raluca Alexandra Prună.

Propunerea României pentru postul de judecător la Tribunalul Uniunii Europene va fi transmisă până la data de 29 februarie 2016, conform calendarului pentru derularea activităților aferente procedurii de selecție, având în vedere că mandatul judecătorului român al Tribunalului Uniunii Europene va expira la 31 august 2016.

Potrivit art. 254 din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene (TFUE), judecătorii Tribunalului sunt numiți de comun acord de guvernele statelor membre, pentru o perioadă de 6 ani. Persoanele numite sunt alese de fiecare stat membru dintre personalități care oferă garanții depline de independență și care au capacitatea necesară pentru exercitarea unor înalte funcții jurisdicționale.

 

 

Biroul de presă

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: