News: Ministerul Apărării Naționale donează bunuri forțelor armate ucrainene

Read Time1 Minute, 28 Second
GUVERNUL ROMÂNIEI

24.02.2016

COMUNICAT DE PRESĂ ȘEDINȚĂ DE GUVERN

 

Ministerul Apărării Naționale donează bunuri 

forțelor armate ucrainene

 

Guvernul a aprobat astăzi, printr-un memorandum, semnarea unui contract pentru efectuarea unei donații către Guvernul Ucrainei, constând în bunuri mobile aflate în proprietatea privată a statului și în administrarea Ministerului Apărării Naționale.

Statul român face această donație ca urmare a solicitării adresate de partenerul ucrainean  în februarie 2015, pe fondul situației interne din Ucraina și a necesității de asigurare cu echipamente militare a forțelor sale armate, respectiv cu bunuri tehnico-materiale și echipamente ne-letale  pentru refacerea capacității operaționale.

Donația, în valoare totală 1.122.151 lei, va contribui la îmbunătățirea dotării structurilor forțelor armate ucrainene, precum și la consolidarea relațiilor bilaterale în domeniul apărării. Vor fi donate bunuri precum echipament, containere de pânză.

Contractul de donație va fi semnat pe teritoriul statului român, de către Ministerul Finanțelor, în numele statului român, și va cuprinde clauze specifice, astfel încât aplicabilă contractului să fie legea română.

Ministerul Apărării Naționale, prin structurile abilitate, va suporta cheltuielile pentru pregătirea bunurilor care vor fi donate, paza și transportul al acestora din locul de depozitare către locul de îmbarcare pentru parcurs extern, precum și costurile pentru efectuarea formalităților vamale.

Totodată, Romtehnica SA, aflată în coordonarea MApN,  va îndeplini formalităților vamale de export și predare a produselor către partenerul extern, fără a percepe comision pentru acestea.

Biroul de presă

 

Attachments area

Preview attachment 24-02 Comunicat de presă ref. donație MApN.doc

24-02 Comunicat de presă ref. donație MApN.doc

Click here to Reply or Forward

1.31 GB (8%) of 15 GB used

Manage

TermsPrivacy

Last account activity: 3 hours ago

Details

Guvern – Biroul de presa
birouldepresa@gov.ro

Recent photos

Show details

About Post Author

Karl William

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: