News: Comunicat de presa MApN: Autoevaluarea activitatii Departamentului pentru Armamente

Read Time1 Minute, 20 Second

Autoevaluarea activităţii Departamentului pentru Armamente în anul 2015 a avut loc astăzi, 25 februarie, la sediul instituţiei militare, în prezenţa ministrului apărării naţionale, Mihnea Motoc şi a consilierului de stat din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, Constantin Dudu Ionescu.

Secretarul de stat pentru armamente, Gabriel Beniamin Leş, a prezentat modul în care s-au derulat principalele programe şi contracte de achiziţii pentru sisteme de armamente şi echipamente majore, cele mai importante activităţi de cercetare-dezvoltare şi testare-evaluare în beneficiul M.Ap.N. pentru anul 2015.

Ministrul Mihnea Motoc a apreciat activitatea personalului Departamentului şi a subliniat faptul că trebuie să existe un echilibru în dotarea categoriilor de forţe.

Referitor la programele majore de achiziţii, Mihnea Motoc a afirmat că urmăreşte atent desfăşurarea acestora şi că sunt asigurate fonduri pentru derularea lor şi chiar pentru demararea unor noi proiecte.

Ministrul apărării naţionale a afirmat că programele derulate în anul 2015, precum achiziţia avioanelor multirol F-16 Fighting Falcon, a aeronavelor de transport scurt/mediu curier C-27 J Spartan, modernizarea elicopterelor IAR-330 Puma Naval, recepţia lotului patru de transportoare blindate Piranha IIIC, vor contribui la creşterea capabilităţilor militare.

Ministrul Motoc a concluzionat subliniind că anul 2016 va fi unul important pentru înzestrarea armatei, în care Departamentului pentru Armamente, ca autoritate contractantă pentru majoritatea programelor de achiziţii preconizate, îi revine un rol major în asigurarea în condiţii de deplină corectitudine şi cu încadrarea strictă în lege a justului echilibru între resursele alocate şi respectiv, posibilităţile de achiziţie de tehnică şi echipamente militare necesare Armatei României.

 

Secţia presă /M.Ap.N.

Tel./Fax 021/319.60.22

 

About Post Author

Karl William

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: