News: Romania-5 migranti si o calauza opriti la frontiera de Nord

Read Time3 Minute, 2 Second

O călăuză ucraineană şi cinci cetăţeni din Sri Lanka şi Bangladesh, opriţi la frontiera de nord a ţării

 

În cadrul unei acţiuni pe linia combaterii migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au depistat şase persoane, o călăuză ucraineană şi cinci cetăţeni din Sri Lanka şi Bangladesh, în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera din Ucraina în România, cu intenţia de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

Cetăţeanul ucrainean este cercetat pentru trafic de migranţi şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, fiind reţinut pentru 24 de ore, iar migranţii au fost predaţi, în baza acordului de readmisie, autorităţilor ucrainene.

 

Ieri, 23 februarie a.c., poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, împreună cu lucrători din cadrul Sectorului P.F. Sarasău, au declanşat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale pe raza jud. Maramureş.

Astfel, pe timpul acţiunii, în jurul orei 19.20, poliţiştii de frontieră au observat un grup format din 6 persoane care se deplasa, pe direcţia localităţii de frontieră Săpânţa, de la malul râului Tisa spre interiorul ţării.

Lucrătorii noştri au procedat la interceptarea persoanelor în cauză care nu îşi justificau prezenţa în zonă, moment în care cinci dintre acestea s-au oprit, însă cea de-a şasea a încercat să fugă spre malul râului Tisa, fiind reţinută după aproximativ 100 de metri de urmărire.

Drept urmare, cele şase persoane au fost conduse la sediul poliţiei de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

Din primele verificări, s-a stabilit că este vorba despre cinci migranţi, trei cetăţeni din Sri Lanka şi doi din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 17-25 de ani, care au declarat că intenţionau să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen. În acest sens, au apelat la cea de-a şasea persoană reţinută de poliţiştii de frontieră, cetăţeanul ucrainean B. Evgheni, de 23 de ani, care trebuia să-i aducă în România în schimbul sumei de 200 U.S.D.

Conform acordului de readmisie dintre Comunitatea Europeană şi Ucraina, cei cinci cetăţeni din Sri Lanka şi Bangladesh au fost predaţi autorităţilor de frontieră din Ucraina.

În continuare, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, îl cercetează pe cetăţeanul ucrainean pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi şi trecere frauduloasă a frontierei de stat. Pe numele acestuia a fost emisă ordonanţă de reţinere de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 25.02.2016 să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

 

Purtător de cuvânt al ITPF Sighetu Marmaţiei

 Insp. pr. de poliţie Lungu Radu – 0756048309

 

 

Maşină furată din Spania, depistată la frontieră

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Urziceni – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au depistat un autoturism marca Mercedes ce figurează în bazele de date ca fiind furat din Spania.

 

 

Azi-dimineaţă, în jurul orei 5.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni, jud. Satu Mare, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră Doru G., în vârstă de 45 de ani, din judeţul Galaţi.

Acesta conducea un autoturism marca Mercedes C220 CDI, înmatriculat în Spania. Cu ocazia formalităţilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că maşina figurează ca fiind furată din Spania, alerta fiind introdusă de autorităţile spaniole din luna ianuarie a acestui an.

Autoturismul, în valoare de aproximativ 10.000 euro, a fost indisponibilizat la sediul P.T.F. Urziceni, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire la furt.

 

 

 

 

 

 

Purtător de cuvânt al STPF Satu Mare

Oana Pîrcălab – 0745407720

 

 

 

 

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: