News: 6 urmariti general, depistati la frontiera romana într-o singura zi

Read Time3 Minute, 25 Second

BULETIN DE PRESĂ

26.02.2016

 

6 urmăriţi general, depistaţi la frontieră întro singură zi

 

* Într-un interval de 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Oradea au depistat şi predat autorităţilor competente şase persoane (cinci bărbaţi şi o femeie), cetăţeni români, care figurau în bazele de date ca fiind urmăriţi general.

* În această săptămână, poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Oradea au depistat şi predat autorităţilor competente 16 (şaisprezece) cetăţeni români care figurau în bazele de date ca fiind urmăriţi general pentru săvârşirea de diferite infracţiuni.

 

* În data de 25.02.2016, ora 15.10, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Csanadpalota, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, ca pasageri într-un autoturism, trei cetăţeni români, doi bărbaţi şi o femeie, membri ai aceleiaşi familii, din jud. Călăraşi.

Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele celor trei persoane sunt emise mandate de arestare, acestea având de executat o pedeapsă de 2 ani şi 2 luni cu închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de încăierare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

* Tot în data de 25.02.2016, la ora 05.35, în acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice, ca pasager într-un autoturism, cetăţeanul român Florin Francisc D., în vârstă de 37 de ani, din jud. Mureş.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului este emis mandat de arestare, de Judecătoria Turda, pentru săvârşirea infracţinii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

* La câteva minute diferenţă, în jurul orei 05.30, tot la P.T.F. Nădlac – Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice cetăţeanul român Constantin N., în vârstă de 33 de ani, din jud. Vîlcea.

La control, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului era emis un mandat eropean de arestare, emis de Ungaria, pentru infracţiuni contra proprietăţii.

* În aceeaşi zi, la ora 09.10, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Nagylak, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, ca pasager într-un microbuz înmatriculat în Bulgaria, cetăţeanul român Gaia A., în vârstă de 32 de ani, din jud. Tulcea.

Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele bărbatului este emis un mandat de executare a pedepsei de 6 luni închisoare pentru săvârşirea de infracţini contra persoanei.

În toate cazurile, persoanele depistate au fost predate unor echipe de poliţişti din cadrul  I.P.J Arad în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

 

 

Autoturism în valoare de 50.000 de euro

furat din Italia depistat la frontieră

 

Poliţiştii de frontieră de la P.T.F. Nădlac au depistat un autoturism Land Rover în valoare de aproximativ 50.000 de euro, furat din Italia, pe care un cetăţean român intenţiona să-l transporte în Franţa.

 

În data de 25.02.2016, ora 00.25, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac-Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român Micea Petru T., în vârstă de 30 de ani, cu domiciliul pe raza judeţului Braşov, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorcă înmatriculat în România. Pe semiremorcă, acesta transporta un autoturism Range Rover, pentru care a prezentat un certificat de transport marfă.

În urma verificărilor în baza de date s-a constatat că autoturismul figurează ca “bun căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de autorităţile italiene.

Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că el este şofer la firma de transport, şi a primit autoturismul cu documentele şi o cheie de la un cetăţean român din Bucureşti, pentru a-l transporta în Franţa, neavând cunoştinţă despre faptul că acesta este furat.

Autoturismul, în valoare de aproximativ 50.000 de euro a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F Arad până la finalizarea cercetărilor, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire la furt.

 

 

 

Purtător de cuvânt:

Comisar şef de poliţie  BONDAR LAURA BEATRICE

Tel :0259-401400; 0747/279118

Email: presa.ijpfbihor@mai.gov.ro

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: