News:REŢINUŢI PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE RISC

Read Time1 Minute, 56 Second

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Vaslui şi procurorii D.I.I.C.O.T. au ridicat 488 g. de rezină de cannabis de la persoane bănuite de trafic de droguri de risc și introducere în țară de droguri de risc.

 

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui au desfășurat o acţiune pe raza municipiului Bârlad pentru combaterea traficului ilicit de droguri.

 

În ziua de 24 februarie  a.c., s-a reuşit prinderea în flagrant, pe raza municipiului Bârlad, a trei bărbați, în vârstă de 24, 26 și 31 de ani, în momentul în care au intrat în posesia unui colet expediat din Italia în care au fost găsite 488,60 g rezină de cannabis.

 

Pentru probarea activității infracționale a celor trei, polițiștii au efectuat 5 percheziții domiciliare, în Bârlad și în comuna Zorleni.

 

În urma percheziţiilor, au fost descoperite și ridicate 3 laptop-uri și 4 telefoane mobile, precum și  un pistol calibrul 8 mm, prevăzut cu 6 cartușe cu glonț, un pistol calibrul 8mm prevăzut cu 6 cartușe cu gaz.

 

A fost ridicată și o pușcă semi-automată calibrul 22 și 445 de cartușe de vânătoare cu alice, materiale de confecționat cartușe de vânătoare,  ceasuri de diferite mărci și bijuterii din diferite materiale.

 

Au fost puse în executare 6 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Poliției municipiului Bârlad, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

 

La aceste activități au participat și polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iași, luptători de la acţiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandami Vaslui.

 

Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie – februarie 2016, bărbații ar fi procurat droguri de risc din Italia, pe care le-ar fi introdus în țară în scopul comercializării către diferite persoane din municipiul Bârlad, fiind sprijiniți în activitatea infracțională de alți doi tineri de 19 și 28 ani, din municipiul Bârlad.

 

Persoanele depistate în flagrant au fost reținute iar ulterior arestate preventive pentru 30 de zile, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și introducere în țară de droguri de risc.

 

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: