Comunicat de presa MApN: Ziua Departamentului pentru relatia cu Parlamentul si informare publica

Read Time2 Minute, 22 Second

Ziua Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi informare publică

 

Ziua Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul şi informare publică (DRPIP) a fost sărbătorită luni, 29 februarie, la Palatul Cercului Militar Naţional.

Secretarul de stat Otilia Sava, şeful departamentului, a precizat că, în cei 15 ani de activitate, structura a contribuit decisiv la crearea unor relaţii instituţionale cu Parlamentul, Guvernul şi cu celelalte autorităţi publice, la armonizarea legislaţiei naţionale în domeniu cu cea a statelor membre ale NATO şi ale Uniunii Europene, dar şi la menţinerea publicului larg conectat la preocupările şi realizările Armatei, prin activitatea de informare şi relaţii publice.

„Vreau să mulţumesc personalului departamentului, de ieri şi de azi, resursă umană de excepţie, foarte bine pregătită, riguroasă dar, în acelaşi timp, creativă şi implicată. Este un lucru extrem de important că această echipă, militari şi civili deopotrivă, este dedicată instituţiei”, a spus Otilia Sava.

„Remarc, de asemenea, rolul dumneavoastră însemnat în ceea ce priveşte creşterea calităţii vieţii personalului Armatei României, prin elaborarea şi implementarea de politici şi programe concrete. De altfel, doresc să punctez importanţa acestor demersuri cu impact social major în armată şi să vă asigur, totodată, de întreg sprijinul meu”, a transmis Otilia Sava.

Totodată, secretarul de stat a arătat importanţa priorităţilor legislative ale Ministerului Apărării Naţionale pentru anul 2016, arătând că aceste cinci proiecte au ca scop alinierea structurii armatei şi a managementului resurselor umane la cele mai bune practici ale NATO şi la consecinţele generate de noul mediu de securitate.

În cadrul ceremoniei au fost avansaţi în grad membri ai departamentului şi au fost conferite distincţii personalului din cadrul DRPIP, iar Ansamblul „Violoncellissimo” a susţinut un recital.

La activitatea de astăzi au mai luat parte militari şi civili care au activat sau activează în cadrul Departamentului, veterani de război şi ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Ciprian Bucur.

***

Departamentul pentru relaţia cu Parlamentul şi informare publică a fost înfiinţat la 1 martie 2011 şi are în responsabilitate coordonarea relaţiei cu Parlamentul şi activitatea legislativă, asigură asistenţa juridică şi reprezintă interesele Ministerului Apărării Naţionale în faţa instanţelor de judecată şi a altor organe cu activitate jurisdicţională, asigură relaţiile cu alte autorităţi publice, precum şi cu organizaţiile neguvernamentale. De asemenea, DRPIP îndrumă activitatea de armonizare a actelor normative şi asigură asistenţă juridică pentru încheierea înţelegerilor tehnice în vederea cooperării cu forţele armate străine, conduce activităţile care privesc informarea publică şi mass-media, regimul juridic al patrimoniului imobiliar al Ministerului Apărării Naţionale şi coordonează activitatea de soluţionare a problemelor sociale ale personalului.

În prezent, DRPIP are în componenţă Direcţia pentru Relaţia cu Parlamentul şi asistenţă juridică, Direcţia informare şi relaţii publice şi Direcţia calităţii vieţii personalului, iar secretarul de stat are în coordonare Direcţia domenii şi infrastructuri, Casa de pensii sectorială a M.Ap.N. şi Oficiul naţional pentru cultul eroilor.

 

 

Secţia presă /M.Ap.N.

Tel./Fax 021/319.60.22

About Post Author

Karl William

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: