Incalcarea legii…un viciu,un mod de a trai sau ceva impus?

Read Time1 Minute, 24 Second

public-corruption-500

Incalcarea legii…un subiect  sensibil pentru fiecare dintre noi. Ce determina incalcarea legii?

Pornind de la statisticile zilnice ale politiei, parchetelor si ale instantelor din Romania …incalcarea legii te poate pune pe ganduri.

Segmentul politic este de departe cel mai prolific in statistica DNA  si se poate spune ca este deja un mod de viata si chiar viciu. Sumele  fabuloase primite ca mita au consecinte  pe termen lung  si destul de nefaste pentru  populatie. Acest tip de incalcare a legii alimenteaza saracia si mai departe se poate spune ca este impusa  incalcarea legii si celorlalti cetateni.

Argumentele sunt  numeroase . Incalcarea legii pleaca din interiorul fiecaruia nu pentru ca isi doreste acest  mod de a trai ci doar pentru a supravietui unei societati corupte si sarace.

Pentru  eliberarea unui act trebuie sa apelam la cunostiinta si prietenul ,cumatrul ,varul si lista continua fata de care iti faci o obligatie la randul tau sa ii intorci serviciul. Bunavointa de acest fel  este periculoasa tocmai din cauza  ,,datoriei” fata de  lantul  slabiciunilor .

Pana la maturitatea sa ,copilul ,elevul,studentul si mai apoi contribuabilul invata sa se descurce  incalcand legea  de la cel mai nevinovat  mod pana la gravitatea altor fapte. Parintii ofera informatia copiilor, ii protejeaza cu riscul minciunii  insa lectia si pilda  este perceputa ca…,,lasa ca merge”.

Prevenirea acestui lant de slabiciuni  cum poate fi  implementata?

Sa povestim copiilor povesti despre dreptate, sa facem educatie juridica in scoli ori alte gaselnite in timp adultii sunt un exemplu din ce in ce mai negativ pentru cei mici?.

Cum putem convinge pe cei mici ca respectarea legii si adevarul este cel mai important lucru in viata lor de adult?

By

Robert Williams

Editor in Chief

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: