Sa vorbesti despre locul tarii tale si interesul national inseamna sa fii nationalist , xenofob si rasist?

Read Time1 Minute, 8 Second

Premierul David Cameron a aratat ca se poate negocia si renegocia  intelegerile politice cu UE insa  risca dispretul  general datorita unor masuri anti imigratie si financiare.

In cazul unor populatii care  nu au principii si isi insusesc  legile ori tolereaza mizeria, coruptia si decandenta sociala ,nu putem vorbi dspre  oportunitatea  renegocierii asa cum Marea Britanie a ales sa o faca.

Nu stim daca interesul national te transforma intr-un  model negativ atat timp cat  interesul national  este mai presus de interesul  de grup. Interesul national inseamna  in opinia britanica  protejarea monedei nationale, pietii muncii,investitiilor cu riscul admiterii unei parti a imigratiei .

Partenerii din EU care au comunitati serioase in UK trebuie sa isi puna intrebari asupra acestui tip de gandire. Imigrantii trebuie sa se gandeasca serios  ca vor fi primiti nu numai in UK doar daca sunt extrem de bine pregatiti si cu studii superioare.

Exemplul britanic poate fi urmat si de restul lumii atat timp cat isi permit cei care vor sa o faca. Educatia si sistemul sanitar  trebuie reinventate si sustinute financiar pentru a nu se trezi tarile din EU ca vor avea pe teritoriul lor ..oameni fara educatie, calificare, bolnavi si doar infractori.

Poti xenofob, rasist, nationalist si un om negativ atat timp cat tratezi  problemele grave si iti protejezi tara de un eventual declin politic, social si financiar?

By

Robert Williams

Editor in Chief

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: