PERCHEZIŢII LA PERSOANE BĂNUITE DE EVAZIUNE FISCALĂ, DELAPIDARE ŞI SPĂLARE DE BANI

Read Time1 Minute, 11 Second

La această oră, polițiștii din Mureș efectuează 82 de percheziții domiciliare, în 7 judeţe şi în Bucureşti, la un grup de persoane bănuite de săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală, delapidare şi spălare de bani.

 

La data 2 martie a.c., 169 de poliţişti, sprijiniţi de 117 jandarmi, sub coordonarea   procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, desfăşoară 82 de percheziţii în judeţele Mureş, Harghita, Covasna, Cluj, Braşov, Galaţi, Sibiu şi în Bucureşti.

 

Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2014 – 2015, mai multe persoane din judeţele Mureş şi Harghita,  prin intermediul unor cetăţeni maghiari, ar fi înfiinţat trei societăţi comerciale de tip fantomă prin intermediul cărora ar fi furnizat documente justificative unor agenţi economici beneficiari, cu scopul sustragerii de la plata T.V.A. aferentă şi a impozitului pe profit datorat statului şi a însuşirii respectivelor sume de bani.

 

După înființarea societăților, cetățenii maghiari se întorceau în țara de origine, firmele fiind folosite de persoanele bănuite, în activitatea infracțională.

 

Valoarea prejudiciului cauzat prin săvârşirea acestor fapte este de aproximativ 15.000.000 de lei.

 

În urma percheziţiilor, urmează a fi puse în aplicare peste 30 de mandate de aducere a unor persoane, în vederea continuării cercetărilor.

 

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

 

De asemenea, la acțiune participă și poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Mureş.

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: