News: Surprize la bilantul Curtii de Apel Pitesti

Read Time2 Minute, 9 Second

Bilantul anual al instantelor si parchetelor  furnizeaza  date pentru  sistemul judiciar si critici din partea justitiabilului.

News247WorldPress a participat  la unele dintre aceste momente solemne  in care bilantul  dincolo de cifre si reprosuri ale justitiabilului , activitatea magistratului a fost  dusa la bun sfarsit cu multe sacrificii. .

Conducerea Curtii de Apel Pitesti a prezentat bilantul acestei instante profesionist si punctual.  ,, Interventiile  legislative, deciziile CCR cu privire la constitutionalitatea unor articole din noile coduri, prevederi care incalca alte prevederi ale legii ,imperfectiunea  noilor coduri, lipsa de personal si transferurile anuale de la o instanta la alta a magistratilor sunt factori decisivi in performantele instantelor”.

Au fost prezenti ca invitati  sefii Parchetului de pe langa CA Pitesti, DNA si IPJ,reprezentanti ai CSM si Inspectia Judiciara  prilej cu care au transmis mesaje din partea institutiilor reprezentate. Media a fost prezenta pe toata durata prezentarii bilantului.

IMG-20160304-00007

IMG-20160304-00006

IMG-20160304-00001

,,Uzura psihica, diversitatea cauzelor, instabilitatea legislativa  si cele din urma si mai importante cauze …numarul de dosare alocat fiecarui magistrat, conditiile de lucru adesea inumane sunt cauzele care duc la intarzieri in redactarea  hotararilor.” Judecatorul Rebeca.

Judecatorul Dr. Rebeca Ion  seful  Sectiei I  Civila din CA Pitesti  a subliniat cauzele care duc la intarzieri in a redacta si solutiona dosarele  aflate pe rol, nerespectarea  legii de catre  Ministerul Justitiei  prin faptul ca se refuza achitarea sumelor  obtinute de catre magistrati  prin sentinte judecatoresti . Acelasi magistrat a punctat inegalitatea salarizarii  pentru magistrati.

Prezenta judecatorului Horatius Dumbrava  la bilantul CA Pitesti a confirmat mesajul CSM  cu privire la noul sistem de  evaluare al magistratilor  avand criterii clare: pregatirea profesionala  prin cursuri la INM ori in cadrul instantelor,  durata solutionarii  cauzelor, cauze casate, termenul de redactare a hotararii cat si alte criterii.

Reprezentantul Inspectiei Judiciare a avut un mesaj foarte subtil si pacifist citam :,, Inspectia Judiciara lucreaza impreuna cu judecatorul si nu impotriva acestuia. Rugam  sefii instantelor sa semnaleze cazurile in care constata incalcarea regulamentelor si pe judecatori sa fie deschisi in fata conducerii  instantelor. Sesizarile primite la Inspectia Juridica  in numar de 306 au fost subiectul tergiversarii si al redactarii cu intarziere a hotararilor”.

Magistratii au subliniat impasul legislativ  in care este CSM si anume ca nu are dreptul de a initia legi care sa ii apere impotriva abuzurilor si a perfectiona  continuu  sistemul judiciar romanesc.

Ministerul Justitiei impotriva caruia au fost indreptate  aceste nemultumiri  poate  rezolva cu bunavointa cele semnalate de catre magistrati. Politicul in acest sens are o datorie  morala prin  ministrul desemnat sa ofere  justitiei  gura de oxigen si normalitatea de a evolua si a nu mai depide de programe externe .

By

Robert Williams

Editor in Chief

 

About Post Author

Robert Williams

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: