News:Comunicat de presa MApN: Noi consultari pe tema prioritatilor strategice ale M.Ap.N.

Read Time1 Minute, 36 Second

                     Noi consultări pe tema priorităţilor strategice ale M.Ap.N.

 

A doua întâlnire cu reprezentanţi ai Parlamentului, ai Sistemului de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, experţi din sfera apărării şi securităţii, precum şi cu membri ai mediului asociativ al militarilor în rezervă pe tema stadiului şi perspectivelor de implementare a proiectului sectorial prioritar „Alinierea structurii armatei şi a managementului resurselor umane la cele mai bune practici ale NATO şi la consecinţele generate de noul mediu de securitate”, s-a desfăşurat luni, 7 martie, la sediul instituţiei, în prezenţa ministrului apărării naţionale, Mihnea Motoc.

Ministrul Motoc a prezentat stadiul celor trei sub-componente ale pachetului, trecerea graduală la concepţia de Stat Major al Apărării, armonizări şi optimizări ale regimului aplicabil categoriilor de personal militar, respectiv creşterea mobilităţii pe funcţii şi a previzibilităţii carierei militare.

Astfel, în cadrul şedinţei a fost prezentat stadiul discuţiilor privind implicaţiile transformării Statului Major General în Stat Major al Apărării, concept aplicat în spaţiul Euro-Atlantic, care să asigure o mai bună funcţionare a organismului militar în raport cu cerinţele şi nevoile instituţiei.

“Avem în vedere ca Statul Major al Apărării să fie condus de şeful S.M.A., care va exercita comanda deplină a structurii de forţe a Armatei României, va fi principalul consilier militar al Preşedintelui României, al Primului Ministru şi al ministrului apărării naţionale”, a spus Mihnea Motoc.

De asemenea, au fost dezbătute şi alte teme importante pentru Armata României, precum modificări la statutul personalului militar şi al ghidului carierei militare pentru realizarea unui sistem de evoluţie în cariera militară dinamic şi previzibil, cu mobilitate şi performanţă profesională superioare.

* * *

Prima masă rotundă în acest format s-a desfăşurat luni, 1 februarie, la sediul M.Ap.N. Acest format de consultare a fost iniţiat de ministrul Mihnea Motoc în acord cu angajamentul de deschidere şi transparenţă asumat de Guvernul României.

 

Secţia presă /M.Ap.N.

Tel./Fax 021/319.60.22

About Post Author

Karl William

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: