Opinii …pro si contra actualei Romania

Profilul de tara  editat de catre organizatiile internationale  sunt  prilej de ranjet ,tristete si atac la persoana ori institutii din partea politicului romanesc ori entitati .

In acest context cetateanul roman isi are propriul barometru. Isi poate dispretui tara, concetatenii, institutiile statului si voteaza cum se pricepe mai bine.

Pentru unii ,Romania  este tara tuturor posibilitatilor  datorita norocului in afaceri si relatii.

Pentru altii ghinionul este pe val. Averile, relatiile si prieteniile ori amicitiile sunt pe cale de disparitie datorita conflictului cu legea. In toate aceste cazuri Romania ca tara este blamata…de ce?

Geografia nu are nimic de a face cu mostenirea genetica si comportamentul concetatenilor. Blamarea numelui unei tari datorita lipsei de initiativa, viziune si posibilitati este o atitudine periculoasa pentru unitatea si functionarea  tarii.

Nu exista loc in lume  care sa fie visul perfect datorita potentei financiare ori sentimentale. Unii isi aleg locul datorita banilor, altii pentru sentimente. Romania in existenta sa  a avut putine momente de bucurie si respect si nu datorita numelui sau ci acelora care l-au calcat in picioare ori l-au facut respectat.

De ce Romania este blamata si nerespectata atat din interior cat si exterior? Simplu …datorita atitudinii cetatenilor, datorita incalcarii legilor  in timpul adoptiei de catre alte state a cetatenilor si lista continua.

A blama o o tara pentru ca un procent din aceasta  este exemplu negativ este o unitate de judecata foarte  periculos prezentata. Cetatenii din UE si guvernele lor  nu ne plac pe noi …romanii si Romania intr-un fel sau altul. De ce?

Respectul fata de tara nu inseamna ca esti xenofob ori nationalist, respectul fata de legea tarii tale nu inseamna ca esti fanatic si respectul pentru concetatenii tai nu inseamna  ca esti in fel si chip…esti respectat la randul tau de ceilalti.

Merita blamarea numelui  Romania?….Nu sunt motive insa opinii pro si contra DA.

Advertisements

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: