Breaking News

News: IPJ Suceava-actiuni si informare

Mandat pus în executare de poliţişti

 

La data de 19.04.a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Suceava l-au identificat pe raza municipiului Suceava, pe un tânăr de 28 de ani, din comuna Dolheşti, pe numele căruia, Judecătoria Suceava a emis la 19.04.2016, un mandat de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la 4 ani şi 10 luni închisoare pentru comiterea infracţiunilor de loviri sau alte violenţe şi şantaj.

În baza mandatului, tânărul a fost încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

  Evenimente rutiere cercetate de poliţie

 La data de 19.04.2016, ora 08.15, în timp ce conducea autoturismul, pe raza orașului Milișăuți, pe fondul oboselii la volan, un bărbat de 53 de ani, din orașul Vicovu de Sus, a părăsit partea carosabilă și a lovit gardul unui imobil, după care s-a oprit în curtea locuinței.

În urma accidentului, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto, care a refuzat acordarea de îngrijiri medicale.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în autoturism se mai afla o persoană în calitate de pasager, care a plecat de la fața locului până la sosirea poliției.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

 

          La data de 19.04.2016, ora 08.50, în timp ce conducea autoturismul, pe str. Calea Bucovinei, din municipiul C-lung Moldovenesc, un tânăr de 21 de ani, din comuna Cârlibaba, a surprins și accidentat un minor de 15 ani, din comuna Moldova Sulița, care traversa regulamentar strada pe trecerea de pietoni.

După producerea accidentului, conducătorul auto a urcat victima în autoturism și s-a deplasat la spital, unde, cei doi, au declarat faptul că, leziunile provin ca urmare a unei căderi, fără a preciza că au fost implicați într-un eveniment rutier.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

 

 

Dosare penale la regimul rutier

 

La data de 20.04.2016, ora 00.31, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe str. Zorilor, din municipiul Suceava, autoturismul condus de un tânăr de 21 de ani, din comuna Horodnic de Sus.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aer expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

         

La data de 20.04.2016, ora 01.45, un echipaj de poliție a oprit pentru control pe B-dul George Enescu, din municipiul Suceava, autoturismul condus de un tânăr de 28 de ani, din județul Botoșani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aer expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.

 

 

Material lemnos confiscat de poliţişti

 

La data de 18.04.2016, ora 12.00, o echipă mixtă formată din polițiști ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava, a efectuat un control la o societate comercială din comuna Valea Moldovei, administrată de un bărbat de 69 de ani, din localitate, pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase, ocazie cu care, s-a stabilit faptul că, în perioada octombrie 2015-aprilie 2016, societatea a livrat cantitatea totală de 58,02 m.c. cherestea răşinoase, fără provenienţă legală.

În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a societăţii comerciale cu amendă în cuantum de 10.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea valorică a cantităţii de 58,02 m.c. cherestea răşinoase, în valoare de 26.805 lei.

                     

La data de 19.04.2015, ora 17.45, un echipaj de poliție a oprit pentru control, pe drumul forestier Putna-Timotei, pe raza comunei Putna, autoutilitara înmatriculată în străinătate, condusă de un bărbat de 41 de ani, din comuna Bilca, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu deține documente legale de proveniență și transport a materialului lemnos.

Ulterior opririi autoutilitarei, la fața locului s-a prezentat administratorul societăţi comerciale din Putna, de la care provenea materialul lemnos și care a motivat faptul că, nu a întocmit avizul de însoțire întrucât se afla într-o zonă fără semnal pentru introducerea datelor transportului și generarea codului unic și a întocmit la fața locului avizul de însoțire, însă după verificarea transportului de către polițiști.

În cauză s-a dispus confiscarea materialului lemnos, în cantitate de 15,69 m.c. lemn lucru rășinoase și sancționarea contravențională a conducătorului auto, conform Legii nr.171/2010.

 

 

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.