Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă s-a întâlnit azi cu Alexandru Jizdan, ministrul afacerilor interne din Republica Moldova

R O M Â N I A

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

 

 

COMUNICAT

Nr. 107 din 28 aprilie 2016

 

 

 

Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă s-a întâlnit azi cu Alexandru Jizdan, ministrul afacerilor interne din Republica Moldova

 

 

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a avut, joi, 28 aprilie a.c., la sediul Ministerului Afacerilor Interne, o întâlnire oficială cu omologul din Republica Moldova, Alexandru Jizdan.

 

În cadrul reuniunii, oficialul moldovean a mulțumit pentru sprijinul constant pe care MAI român l-a acordat ministerului afacerilor interne din Republica Moldova și a apreciat importanța continuării acestei foarte bune relații de colaborare.

 

Ministrul Petre Tobă a menționat că MAI român are în continuare disponibilitatea de a contribui la procesul de reformă din ministerul afacerilor interne moldovean, prin intensificarea sprijinului pe care îl acordă atât în plan operațional, cât și în cel al pregătirii profesionale.

 

La solicitarea părții moldovene, MAI român va putea acorda expertiză în domeniul asigurării ordinii publice, al gestionării situațiilor de urgență, al atragerii de fonduri europene și al analizei informațiilor. De asemenea, partea română și-a exprimat disponibilitatea pentru a contribui prin expertiză pe orice alt palier operațional care presupune întărirea cooperării la frontieră și intensificarea schimbului de date referitoare la prevenirea și combaterea fenomenului infracțional transfrontalier.

 

În acest sens, cei doi miniștri de interne au semnat un Protocol interministerial privind formarea personalului, acest document permițând un acces mai larg la formele de învățământ ale MAI român și moldovean, fiind incluse, pe lângă Academiile de Poliție și școlile de agenți și subofițeri. Menționăm că inclusiv în acest an, Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza din București are 10 locuri destinate pregătirii viitorilor ofițeri ai ministerului de interne moldovean.

În cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au subliniat importanța continuării colaborării în scopul combaterii criminalității organizate și transfrontaliere, în special în ceea ce privește criminalitatea informatică și contrabanda, fiind menționată importanța schimbului de informații permanent prin intermediul Centrului Comun de Contact de la Galați.

 

 

 

DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

 

 

                   

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: